autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Biscotti cu nuci si ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
100 gr ciocolata amaruie, 100 gr ciocolata cu lapte, 1 lingura unt, 150 gr nuca, 2 oua, 2 cani faina, 1 praf de copt, 1 lingurita coaja de portocala rasa, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul.
Cand s-a topit o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
Peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat.
Punem faina treptat si de acum incepem sa invartim cu lingura de lemn, apoi praful de copt,zaharul vanilat ,coaja de portocala si esenta de rom.
Le incorporam bine.
Nuca o tocam bucatele micute si o turnam peste tot amestecul .
Invartim bine,apoi dam amestecul la rece 30-40 minute.
Il scoatem din frigider,pe masa de lucru presaram faina.
Impartim compozitia in 3 ,din care facem 3 suluri.
Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.
Punem sulurile,distantate intre ele si le dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,timp de 25 de minute.
Dupa 25 de minute le scoatem,le taiem bucati(cat de mari doriti)si le mai dam la cuptor inca 10 minute.
Le asezam intr-un bol si servim langa o cafea,o cana de lapte ,un ceai..
Sunt minunati!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca fara faina

Pasca fara faina

Ouale + zahar + praful de budinca se amesteca cu mixerul cateva minute dupa care se incorporeaza

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc pentru toate aprecierile!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O reteta delicioasa...

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Multumesc mult Adriana.Sunt grozavi langa cafea sau un ceai!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Arata foarte bine! Trebuie incercati!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 150 gr nuca
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc pentru toate aprecierile!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu lapte