autor:

Fara foto

» » Prajituri

Biscuit de Savoie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, , 170 g zahar pudra,, 50 g faina cernuta, , 50 g amidon, , 20 g unt, , 1 lamaie, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180ş.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas.
Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj.
Atentie: Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga „snur”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuit de Savoie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri Limba pisicii

Fursecuri Limba pisicii

Untul se freaca bine cu tot zaharul pana la topirea acestuia, se adauga faina si amestecam bine;

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua
  • 170 g zahar pudra,
  • 50 g faina cernuta
  • 50 g amidon
  • 20 g unt
  • 1 lamaie
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Virfuri parisiene