autor:

Fara foto

» » Prajituri

Biscuit de Savoie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, , 170 g zahar pudra,, 50 g faina cernuta, , 50 g amidon, , 20 g unt, , 1 lamaie, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180ş.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas.
Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj.
Atentie: Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga „snur”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuit de Savoie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

1.Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu margarina topita si mierea. Cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Eclere

Eclere

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel: - se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert

26 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua
  • 170 g zahar pudra,
  • 50 g faina cernuta
  • 50 g amidon
  • 20 g unt
  • 1 lamaie
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca,visine si crema de cafea