autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Biscuiti arlechini

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2013

Ingrediente
-200 g unt, -350 g faina, -120 g zahar pudra, -un ou, -150 g mix de fructe conifiate, -coaja rasa de la o lamaie, -un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga oul.Se amestica bine si se adauga faina amestecata cu sarea,coaja rasa de lamaie si fructele conifiate.Amestecam bine,dupa care framantam cu mana.Punem aluatul pe o folie alimentara si ii dam forma de rulou. Strangem folia (am presarat-o cu zahar tos), ca la salamul de biscuiti si punem la congelator pentru o ora.

Dupa ce aluatul a stat la congelator,il vom taia in rondele groase,cam de 5 mm.

Punem biscuitii intr-o tava, usor presarata cu faina si dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 10-15 min.Trebuie sa ramana albi, sa nu se rumeneasca.

Sant grozavi alaturi de o cana cu ceai de fructe de padure!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti arlechini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite Valentine's Day

Clatite Valentine's Day

Pentru ca rosul este culoarea care simbolizeaza dragostea si pentru ca astazi, este ziua indragostitilor,

8 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • -200 g unt
  • -350 g faina
  • -120 g zahar pudra
  • -un ou
  • -150 g mix de fructe conifiate
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Crema caramel