autor:

Delicii

» » Dulciuri diverse

Biscuiti bicolori

Autor: Delicii (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2012

Ingrediente
150 gr unt, 75 gr zahar pudra, un varf de sare, 200 gr faina, 25 gr cacao, un albus

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace.
Ungeti cu putin ulei tava de copt. Frecati untul cu zaharul pudra pana cand se obtine o spuma fina.

Adaugati sarea, apoi treptat incorporati faina, amestecand bine de fiecare data. Impartiti aluatul in doua parti egale si incorporati cacaua intr-una din jumatati. Inveliti aluatul in folie de plastic, separat, si lasati-l sa se raceasca la frigider timp de 2 ore.

Impartiti fiecare bucata de aluat in 3 portii pe care le rulati si le aranjati, in 2 straturi, astfel incat sa alterneze culorile, lipindu-le intre ele cu albus. Inveliti aluatul in folie de plastic si il lasati din nou sa se raceasca la frigider timp de 1 ora.

Taiati aluatul in felii si coaceti aproximativ 10-15 minute in cuptorul preincalzit. Cand scoateti biscuitii din cuptor, lasati-i mai intai sa se raceasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu magiun

Cornuri pufoase cu magiun

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un

10 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

57 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria Hrum , 10 decembrie 2014

    La câte grade preîncălzim cuptorul?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Frumosi!!!!!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Arata superi si sunt si usor de facut

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Deliciosi si foarte aspectosi !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Hmmm, ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • un varf de sare
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao
  • un albus

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii
Chec cu afine

Chec cu afine

Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare. Cand spuma este tare , adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert cu banane si cafea

Desert cu banane si cafea

Decojim si taiem felii jumatate de banana, restul le pasam cu o furculita. Dizolvam cafeaua in

8 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Grapefruit in sos de whisky

Grapefruit in sos de whisky

Curatam de coaja si pielite fructele. Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp

4 voturi    5 comentarii
20 min
Salate de fructe

Ana Maria Hrum

La câte grade preîncălzim cuptorul?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Mini cupcakes cu faina de malai si stafide