autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Retete de Craciun

Biscuiti Coaja de copac

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
250 g unt sau margarină 72% grăsime, 1 ou + 1 ou pentru uns, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă sare, 1 plic praf de copt, Coajă de lămâie, Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, 1 pahar cu borş, Făină cât cuprinde, Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.



Mod de preparare:

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.

Se dă la rece o jumătate de oră.

Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.

Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.

Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.

Se coc la foc mediu până se fac aurii.

Se prepară la fel şi celălalt aluat.

Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.



Timp de preparare: 1h;

Timp de coacere: 25min fiecare tavă



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Coaja de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu zmeura si rodie

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

7 voturi    2 comentarii
4h
Retete de Craciun
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili , 05 ianuarie 2018

    Foarte bun, gustos, usor de facut.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarină 72% grăsime
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă sare
  • 1 plic praf de copt
  • Coajă de lămâie
  • Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
  • 1 pahar cu borş
  • Făină cât cuprinde
  • Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Lili

Foarte bun, gustos, usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in cuib cu afumatura