Biscuitii coaja de copac erau preferatii nostri in copilarie.
Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.
Mod de preparare:
Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.
Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.
Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.
Se coc la foc mediu până se fac aurii.
Se prepară la fel şi celălalt aluat.
Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.
Timp de preparare: 1h;
Timp de coacere: 25min fiecare tavă
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii