autor:

Gatiticuspor

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti crocanti cu malai

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2014

Ingrediente
- 240 g malai, - 250 g unt, - 200 g faina, - un ou, - 140 g zahar pudra, - un pumn fulgi de ovaz

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Asezati toate ingredientele intr-un castron incapator si amestecati bine pana ce obtineti un aluat moale. Formati bile de marimea unei nuci si aplatizati apasand usor cu palma peste fulgii de ovaz. Asezati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul incins la 180C pentru 10-15 minute.



Cand ii veti scoate din cuptor biscuitii vor fi putin moi dar se vor intarii si vor devenii foarte crocanti cand se vor raci.



Eu am facut jumatate din aluat cu fulgi de ovaz si cealalta jumatate i-am ornat doar cu putin icing. Ii puteti lasa si simpli sunt la fel de deliciosi in ambele variante.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti crocanti cu malai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salzburger nockerln

Salzburger nockerln

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie

2 voturi    1 comentariu
20 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

BLATUL: -Se rupe ciocolata în bucăți și se pune împreună cu uleiul la topit într-un

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 mai 2015

    Trebuie incercati,par buni si usor de facut.

  • Fara foto

    Dan Dana , 04 februarie 2015

    abia astept sa-i prepar

  • Bianca_Adochitei

    Bianca_Adochitei (Bucatar sef) , 18 ianuarie 2015

    Sunt superbi si usor de facut

    • Fara foto

      Oana Basalic , 02 aprilie 2014

      sunt foarte buni si simpli!un deliciu pentru cei mici dar si pentru cer mari :)

    • Fara foto

      Stela Nica , 26 martie 2014

      interesanta reteta!!

    • Fara foto

      Criss Tina , 24 martie 2014

      mhh au iesit chiar buni, crocanti... chiar neasteptat de buni .

    • Fara foto

      Gaby Mihaela , 22 martie 2014

      cu malai?????????

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 22 martie 2014

      Voi incerca ; n-am facut niciodata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • - 240 g malai
  • - 250 g unt
  • - 200 g faina
  • - un ou
  • - 140 g zahar pudra
  • - un pumn fulgi de ovaz

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Trebuie incercati,par buni si usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu mere