autor:

Fara foto

» » Aperitive

Biscuiti cu chimen si parmezan

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Ingrediente
200 gr unt, 1 ou, 90 gr parmezan, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingura chimen, 1 lingurita rasa sare fina, 300 gr faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.
Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.
Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.
Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.
Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.
Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.
Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.
Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.
Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.
Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mini baghete umplute

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul. Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Risotto cu ceapa verde

Risotto cu ceapa verde

Ceapa verde se curata si se spala, se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 90 gr parmezan
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita rasa sare fina
  • 300 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Samosa cu naut