Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Pornim cuptorul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Ingrediente

  • - 100 gr unt nesarat
  • - 400 gr faina
  • - 50 gr cacao pudra
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 250 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 150 gr nuca + migdale taiate grosier
  • - 100 gr stafide
  • - sucul de la 3 clementine

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.

Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul.

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam. Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela.

La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele. Incorporam.

Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm, aproximativ.

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 grade C, pentru aproximativ 25 minute .

Dupa scurgerea timpului, scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.

Cu un cutit zimtat care taie bine, taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava. Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade C, pentru inca 5-10 minute.

Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura