Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -100 gr Green Sugar
  • -2 oua
  • -80 gr mac
  • -1 praf de sare
  • -10 gr praf de copt
  • -coaja razuita de la o lamaie spalata bine
  • -500-550 gr faina
  • Extra:
  • -180 gr ciocolata alba
  • -2 linguri de lapte
  • -extract natural de vanilie

Mod de preparare

Untul moale il amestecam cu indulcitorul si adaugam pe rand cate un ou , sarea, coaja razuita de lamaie ,macul ,parful de copt si faina . Faina nu o puneti pe toata o data ci numai jumate . Omogenizati si adaugati apoi restul de faina . Cantitatea de faina poate sa difere putin in functie de marimea oualor .

Aluatul il indindem cu sucitorul pe masa de lucru ,dar nu mai gros de 1-2 cm . Taiem cu forma dorita biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute .

Pana se cos si racesc biscuitii pregatim ciocolata . Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu laptele . Cand este topita adaugam extrasul de vanilie si omogenizam .

Cand sunt reci biscuitii in impartim in jumate si cu ajutorul unui pos punem ciocolata calduta pe ei. Apoi unim cate doi .

Decoratii cum doriti .

Se pastreaza in cutii metalice .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura