autor:

Timea

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Ingrediente
- 200 gr unt, - 120 gr zahar brun, - 150 gr migdale macinate, - aprox 350 gr faina, - 1 ou, - 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker, - 1 lingurita bicarbonat de sodiu, - 100 gr ciocolata, Pentru ornat:, - zeama de lamaie, - zahar pudra, - bombonele colorate Dr. Oetker, - creioane decor Dr. Oetker, - colorant alimentar

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul. Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.
Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!
Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului).
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient :)
Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.
Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.
Pastram in cutii metalice. Biscuitii sunt mai fragezi a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu migdale si ciocolata

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Amestecati untul cu zaharul foarte bine pana devine pufos. Adaugati galbenusul, apoi migdalele si

2 voturi    0 comentarii
2h 25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce de vaci

Prajitura cu branza dulce de vaci

M-au luat emotiile cand am vazut iarasi pe masa branza de vaci si m-am pregatit sufleteste pentru

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Neli Gheorghe , 08 decembrie 2014

    Oare cine se va bucura de aceste fursecuri colorate?????

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2013

    sunt foarte frumosi..........de atarnat in brad

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Ce bucurie pentru ochi si ce gust minunat !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Foarte apetisanti!***** La fav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • - 200 gr unt
  • - 120 gr zahar brun
  • - 150 gr migdale macinate
  • - aprox 350 gr faina
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 100 gr ciocolata
  • Pentru ornat:
  • - zeama de lamaie
  • - zahar pudra
  • - bombonele colorate Dr. Oetker
  • - creioane decor Dr. Oetker
  • - colorant alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COMY.M. (Chef de cuisine)

sunt foarte frumosi..........de atarnat in brad

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu fragute si dulceata de mure la pahar