Biscuiti cu portocala

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu portocala

Ingrediente

  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri suc stors de la o portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10-11 linguri faina
  • diverse decoratiuni

Mod de preparare

Intr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta.

Incorporam sucul si coaja de portocala, apoi mierea, zaharul cu pastai de vanilie si esenta de migdale.

Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat peste crema de margarina.

Amestecam cu mana pana vom obtine un aluat molicel si putin lipicios, deci nu va fi un aluat tare.

Il lasam 15 minute la odihnit, dar nu la frigider ci la temperatura camerei.

Pregatim niste forme din silicon, rupem bucatele de aluat si cu degetele le presam in forme. Nu facem biscuitii prea subtirii ca sa nu fie prea crocanti dupa ce ii coacem.

Daca nu aveti forme puteti pune gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Formele de silicon le asezam pe o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.

Lasam biscuitii pana devin usor aurii, cam 12-15 minute.

Cand sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se racoreasca apoi ii scoatem din forme.

Ii decoram cum dorim si ii servim. Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 biscuiti aromati si deliciosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise