autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu portocala

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
125 gr margarina la pachet, 3 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita esenta de migdale, 3 linguri suc stors de la o portocala, coaja rasa de portocala, 1 lingurita praf de copt, 10-11 linguri faina, diverse decoratiuni

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta.
Incorporam sucul si coaja de portocala, apoi mierea, zaharul cu pastai de vanilie si esenta de migdale.
Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat peste crema de margarina.
Amestecam cu mana pana vom obtine un aluat molicel si putin lipicios, deci nu va fi un aluat tare.
Il lasam 15 minute la odihnit, dar nu la frigider ci la temperatura camerei.
Pregatim niste forme din silicon, rupem bucatele de aluat si cu degetele le presam in forme. Nu facem biscuitii prea subtirii ca sa nu fie prea crocanti dupa ce ii coacem.
Daca nu aveti forme puteti pune gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Formele de silicon le asezam pe o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.
Lasam biscuitii pana devin usor aurii, cam 12-15 minute.
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se racoreasca apoi ii scoatem din forme.
Ii decoram cum dorim si ii servim. Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 biscuiti aromati si deliciosi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu ciocolata si portocala

Biscuiti cu ciocolata si portocala

Intr-un castron se amesteca faina si praful de copt. Se pune untul (daca nu este moale il puteti

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Palmieri

Palmieri

Se amesteca zaharul brun cu zaharul vanilat si scortisoara. Aluatul se taie in 2 parti. Se presara

4 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    Ies foarte buni! Eu le-am adaugat 2 cm de ghimbir ras si esenta de portocale.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Georgeta , 08 ianuarie 2014

    :P

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2013

    Comy, Laly, Gabriela ma bucur foarte mult ca va plac biscuitii mei :)

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2013

    Foarte buni si frumusei!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2013

      Multumesc Myra!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Rocsi arata minunat bradutii si cizmulitele.Trebuie sa fac si eu neaparat,cred ca sunt deliciosi.

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      I-as atarna in brad asa sunt de frumosi. Eu traind in strainatate am facut deja bradul,imi adauce aminte de cum era acasa. Imi da-ti si mie cativa?

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Deliciosi....yummy

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Multumesc mult! O zi buna!

    • Fara foto

      , 06 decembrie 2013

      Minunati , Rocs ! Doar sa vina Mosu' :d . Te imbratiseaza , Diana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri suc stors de la o portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10-11 linguri faina
  • diverse decoratiuni

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Comy, Laly, Gabriela ma bucur foarte mult ca va plac biscuitii mei :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Macaroane cu nuca