Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru 2h ( eu l-am pregatit seara si am copt biscuitii a doa zi).
Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam biscuitii. Ii asezam in tava tapetata cu hartie si ii dam la copt pentru 30’. Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la fel…pana terminam tot aluatul.
Dup ace s-au racit, ii sevim simpli sau cu glazura la alegere.
Ps:Cantitatile din reteta, sant pentru una portie. Eu am pregatit doua portii si mi-au iesit 6 tavi. Se pastreaza foarte bine in caserola bine onchisa, timp de cateva saptamani.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii