Se amesteca zaharul, susanul si faina. Ghimbirul se rade, se adauga sucul de lamaie si la final untul topit si se omogenizeaza bine.
Alunatul arata ca cel de clatite.
Se tine la frigider 1-2 ore pana se incheaga
Cuptorul se incinge bine
Cu o spatula se ia un pic de aluat si se intinde in tava tapetata cu foaie de copt in cercuri de 6 cm subtiri de 2 milimetri, ele se vor dubla la copt ca diametru.
Se coc 4 minute, Cand sunt gata se scot din cuptor, se desprind cu grija de hartie si cat sunt fierbinti, se pun pe un facalet pentru a lua forma de chips sau se pot rula si forma mici cornete.
Se pot servi cu crema de branza cu ghimbir

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii