autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Ingrediente
- 100 gr unt, - 80 gr zahar brut, - 200 gr fulgi de ovaz, - 150 gr faina alba, - 2 oua, - merisoare, - 1 praf de sare, - cuisoare macinate, - coaja rasa de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si merisoarele. Amestecam fulgii de ovaz cu faina si punem pentru compozitia de unt cu oua. De aici incepem sa amestecam cu o spatula, apoi framantam un pic cu mana.
Punem aluatul pe un blat de lucru infainat si intindem o foaie. Presaram un pic de zahar brut si apoi nivelam cu sucitorul. Decupam cu forma biscuiti.
Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt. Asezam biscuitii in tava (daca vreti ii puteti intepa cu o furculita) si apoi ii bagam in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Se vor rumeni frumos.
II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Eu am umplut cativa cu crema nutella si unt de biscuiti.
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Blintzi- placinta cu branza

Blintzi- placinta cu branza

Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul,

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 100 gr unt
  • - 80 gr zahar brut
  • - 200 gr fulgi de ovaz
  • - 150 gr faina alba
  • - 2 oua
  • - merisoare
  • - 1 praf de sare
  • - cuisoare macinate
  • - coaja rasa de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Paste de casa, cu hribi si bacon

Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează

0 voturi    0 comentarii
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolatina vegana Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse