Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz

Ingrediente

  • - 100 gr unt
  • - 80 gr zahar brut
  • - 200 gr fulgi de ovaz
  • - 150 gr faina alba
  • - 2 oua
  • - merisoare
  • - 1 praf de sare
  • - cuisoare macinate
  • - coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si merisoarele. Amestecam fulgii de ovaz cu faina si punem pentru compozitia de unt cu oua. De aici incepem sa amestecam cu o spatula, apoi framantam un pic cu mana.

Punem aluatul pe un blat de lucru infainat si intindem o foaie. Presaram un pic de zahar brut si apoi nivelam cu sucitorul. Decupam cu forma biscuiti.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt. Asezam biscuitii in tava (daca vreti ii puteti intepa cu o furculita) si apoi ii bagam in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Se vor rumeni frumos.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Eu am umplut cativa cu crema nutella si unt de biscuiti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura