Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic.
Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja de portocala si amestecati bine cu un tel sau lingura.
Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine,puneti smantana,adaugati vanilia si zaharul vanilat, amestecati.
Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul.
Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nelipicios.
Framantati putin aluatul pe masa cu un pic de faina.
Il acoperiti cu o folie si lasati aproximativ 30 de min la frigider ,sau il faceti seara si lasati pana a 2 zi.
Pentru masina de tocat, aluatul il tai in bucati mici si lungi ca sa incapa in masina.
Aluatul este nelipicios si sta foarte bine la modelat.
I-am taiat in biscuiti mai mici si i-am pus pe o tava de cuptor ,cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor la temperatura medie, de 180-200 grade.
Lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca sau daca îi doriti mai crocanti,îi lasati mai mult. Se pastreaza chiar si 2 saptamani la loc uscat, intr-o punga sau borcan.
Arata foarte bine biscuitii si au un gust superb.
Pofta Buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii