autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Biscuiti de casa

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
150 gr unt, 160 ml lapte, 1 ou, 200 gr zahar, 1 praf de copt, 1 vanilie, 100 gr faina de orez, 500 gr faina alba, un varf de lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul vanilia si sarea bine dupa se adauga si oul mai mixati inca 2-3 min apoi adaugati laptele si fainurile si praful de copt si incepeti sa framantati la mana o coca cit sa o puteti intinede pa masa de lucru sa lucrati cu ia.
Taiati patrate cu o rola zimtata daca aveti (eu nu am avut si am taiat cu cutit normal)si gauriti,eu am facut gauri cu un bat de frigaruie cu varfu dar daca voi aveti din aceia profesionista e si ai bine.
Ii dati la cuptorul bine incins avand grija sa nu se arda ca se coc foarte repede.
Va doresc pofta buna si va astept cu noi inpresi.
P.S mir la faina mia trebuit 500 si un pic asa ca daca vedeti ca mai e nevoie de faina mai adaugati o manuta.
Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti de casa cu cacao

Biscuiti de casa cu cacao

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura

0 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Craciun
Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 05 mai 2014

    Dayana ce ma bucur ca ai testat reteta!Si ti-au placut cum au fost?

  • Fara foto

    Adina Ionescu , 08 septembrie 2013

    Ceva dulce merge la o cafeluta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 ml lapte
  • 1 ou
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 vanilie
  • 100 gr faina de orez
  • 500 gr faina alba
  • un varf de lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
O romanca din diaspora,gateste

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Dayana ce ma bucur ca ai testat reteta!Si ti-au placut cum au fost?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere