autor:

Papalapap

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Biscuiti de casa cu cacao

Autor: Papalapap (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Papalapap (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
1 ou mic, 80 g zahăr (brun), 2 pliculete de zahăr-vanilat, 250 g făină, 125 g unt, 3 linguri de cacao, 1 linguriță de scorțișoară, un vârf de sare, , Opțional:, , cireșe confiate, alune de pădure, câteva pătrățele de ciocolată albă

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei.

Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1). Separat, amestecă făina cu cacaoa și scorțișoara (2). Toarnă compoziția uscată peste crema de ou și zahăr (3).

Amestecă bine cu mâna (4), apoi adaugă untul tăiat cubulețe și frământă bine. Vei obține destul de repede un aluat bine legat (5), pe care îl vei lăsa să se odihnească o jumătate de oră la temperatura camerei. Profită de pauză și odihnește-te și tu.



Când cele 30 de minute au trecut, întoarce-te în bucătărie și preîncălzește cuptorul la 180°C.



Întinde aluatul pe un fund de lemn sau pe o hârtie de copt pusă direct pe masa de lucru (6). Dacă se lipește de degete, presară puțină făină.

Când ai obținut o foaie de 4-5 mm, începe decupatul. Folosește-te pentru asta de forme de biscuiți (7) sau pur și simplu de un păhărel.



Aranjează biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Dacă te-ai gândit să îi decorezi cu cireșe confiate sau cu alune de pădure, acum e momentul s-o faci (8).



Lasă biscuiții în cuptor timp de 12-15 minute, la 180°C. Dacă îi lași mai mult, se vor usca prea tare. Când timpul s-a scurs, scoate-i și lasă-i să se răcească.



Deja sunt foarte frumoși, nu-i așa? Ei bine, cu puțină ciocolată albă vor arăta și mai bine!



Topește câteva pătrățele de ciocolată albă într-un castronel (îl poți lăsa în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute). Cu ajutorul unei lingurițe, stropește biscuiții cu ciocolată, desenând în aer linii drepte (9).



Dacă nu ai ciocolată, decorează pur și simplu biscuiții cu o glazură din zahăr tos și puțină apă. Adaugă și un strop de colorant alimentar și rezultatul va fi chiar peste așteptări.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

    Merg bine si de revelion!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou mic
  • 80 g zahăr (brun)
  • 2 pliculete de zahăr-vanilat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • un vârf de sare
  • Opțional:
  • cireșe confiate
  • alune de pădure
  • câteva pătrățele de ciocolată albă

Raporteaza reteta

Retete
de Papalapap
File de vita cu sos de gorgonzola

File de vita cu sos de gorgonzola

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei

2 voturi    1 comentariu
20 min
Fripturi
Placinta americana cu mere

Placinta americana cu mere

Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1)

7 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pachetele cu carne de porc

Pachetele cu carne de porc

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează

3 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Craciun
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Merg bine si de revelion!

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Oua umplute