autor:

fekete mihai

» » Dulciuri diverse

BISCUITI SPRITATI

Autor: fekete mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fekete mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 200 g unt, un ou mic sau doua galbenusuri de la oua mari, 200 g zahar (numai tos), un plic cu zahar vanilat, un virf de cutit sar fina, o lingurita cu virf praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron de circa 3 l, se freaca untul moale cu zaharul, oul intreg cu galbenusurile, sarea, vanilia si praful de copt, numai 1/2 minut, cu furculita, fara sa se topeasca zaharul; se pune apoi faina toata si se trece cu furculita prin faina si unt, amestecind mereu prin rasturnare, ca sa se formeze frecatei mai mici. Acesta este secretul ca biscuitii sa reuseasca cu tepi: frecateii sa fie bine infainati si sa nu se lucreze cu mina, ca sa nu se uneasca intre ei, ca un aluat. Frecateii se lasa la rece 30 minute.Se fixeaza forma speciala pentru biscuiti spritati.Ruloul se rotunjeste singur, pe masura ce iese din masina si, cind are lungimea dorita, i se unesc capetele. Cununitele formate se aseaza in tava presarata cu putina faina.Biscuitii se coc la foc mijlociu, 25 minute, pina cind se rumenesc putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "BISCUITI SPRITATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

93 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiţi şpriţaţi

Biscuiţi şpriţaţi

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de

37 voturi    14 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • un ou mic sau doua galbenusuri de la oua mari
  • 200 g zahar (numai tos)
  • un plic cu zahar vanilat
  • un virf de cutit sar fina
  • o lingurita cu virf praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi