autor:

fekete mihai

» » Dulciuri diverse

BISCUITI SPRITATI

Autor: fekete mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fekete mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 200 g unt, un ou mic sau doua galbenusuri de la oua mari, 200 g zahar (numai tos), un plic cu zahar vanilat, un virf de cutit sar fina, o lingurita cu virf praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron de circa 3 l, se freaca untul moale cu zaharul, oul intreg cu galbenusurile, sarea, vanilia si praful de copt, numai 1/2 minut, cu furculita, fara sa se topeasca zaharul; se pune apoi faina toata si se trece cu furculita prin faina si unt, amestecind mereu prin rasturnare, ca sa se formeze frecatei mai mici. Acesta este secretul ca biscuitii sa reuseasca cu tepi: frecateii sa fie bine infainati si sa nu se lucreze cu mina, ca sa nu se uneasca intre ei, ca un aluat. Frecateii se lasa la rece 30 minute.Se fixeaza forma speciala pentru biscuiti spritati.Ruloul se rotunjeste singur, pe masura ce iese din masina si, cind are lungimea dorita, i se unesc capetele. Cununitele formate se aseaza in tava presarata cu putina faina.Biscuitii se coc la foc mijlociu, 25 minute, pina cind se rumenesc putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "BISCUITI SPRITATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti spritati cu lamaie

Biscuiti spritati cu lamaie

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

93 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • un ou mic sau doua galbenusuri de la oua mari
  • 200 g zahar (numai tos)
  • un plic cu zahar vanilat
  • un virf de cutit sar fina
  • o lingurita cu virf praf de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mar si migdale