Biscuiti spritati

Timp pregatire
770 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar tos
  • 1 ou
  • 375 faina alba
  • 250 g unt
  • 175 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilinat
  • varf cutit de sare

Mod de preparare

Batem spuma untul cu zaharul, pana se topesc cristalele. Adaugam celelalte ingrediente si framantam un aluat consistent (daca este cazul, omogenizam cu putina smantana). Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la frigider cel putin 12 ore.

Preincalzim cuptorul la foc puternic. Trecem fasii din aluat prin masina de tocat, folosind dispozitivul special pentru spritat. Putem sa lasam forma clasica a biscuitilor sau sa dam frau liber creativitatii noastre. Asezam in tava (neunsa si netapetata!) si coacem circa 20 de minute. Dupa racire putem decora sau servi ca atare.

Sfat: cu cat acest aluat sta mai mult la frigider, cu atat mai frageda devine consistenta acestor biscuiti.

Idei de decorare: puteti conferi un aer nobil acestor aparent "banale" fursecuri, daca, pe langa traditionalele forme longitudinale, formati cerculete, spirale (in forma de "s"), mici buchetele sau piramide. Pentru ornat puteti sa apelati la glazura de ciocolata neagra sau/si alba, la fructe confiate sau din dulceata, la fulgi de migdale sau jumatati de nuci prajite, glazura alba de lamaie (zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie), fulgi de cocos sau ciocolata rasa... Nu aveti cum sa gresiti!

Recomandare: aceste fursecuri se pastreaza mult timp (pana la 1-2 saptamani) daca sunt depozitate in cutii metalice sau de portelan, ferite de caldura excesiva si umiditate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise