Batem spuma untul cu zaharul, pana se topesc cristalele. Adaugam celelalte ingrediente si framantam un aluat consistent (daca este cazul, omogenizam cu putina smantana). Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la frigider cel putin 12 ore.
Preincalzim cuptorul la foc puternic. Trecem fasii din aluat prin masina de tocat, folosind dispozitivul special pentru spritat. Putem sa lasam forma clasica a biscuitilor sau sa dam frau liber creativitatii noastre. Asezam in tava (neunsa si netapetata!) si coacem circa 20 de minute. Dupa racire putem decora sau servi ca atare.
Sfat: cu cat acest aluat sta mai mult la frigider, cu atat mai frageda devine consistenta acestor biscuiti.
Idei de decorare: puteti conferi un aer nobil acestor aparent "banale" fursecuri, daca, pe langa traditionalele forme longitudinale, formati cerculete, spirale (in forma de "s"), mici buchetele sau piramide. Pentru ornat puteti sa apelati la glazura de ciocolata neagra sau/si alba, la fructe confiate sau din dulceata, la fulgi de migdale sau jumatati de nuci prajite, glazura alba de lamaie (zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie), fulgi de cocos sau ciocolata rasa... Nu aveti cum sa gresiti!
Recomandare: aceste fursecuri se pastreaza mult timp (pana la 1-2 saptamani) daca sunt depozitate in cutii metalice sau de portelan, ferite de caldura excesiva si umiditate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii