Biscuiti spritati

Timp pregatire
770 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar tos
  • 1 ou
  • 375 faina alba
  • 250 g unt
  • 175 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilinat
  • varf cutit de sare

Mod de preparare

Batem spuma untul cu zaharul, pana se topesc cristalele. Adaugam celelalte ingrediente si framantam un aluat consistent (daca este cazul, omogenizam cu putina smantana). Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la frigider cel putin 12 ore.

Preincalzim cuptorul la foc puternic. Trecem fasii din aluat prin masina de tocat, folosind dispozitivul special pentru spritat. Putem sa lasam forma clasica a biscuitilor sau sa dam frau liber creativitatii noastre. Asezam in tava (neunsa si netapetata!) si coacem circa 20 de minute. Dupa racire putem decora sau servi ca atare.

Sfat: cu cat acest aluat sta mai mult la frigider, cu atat mai frageda devine consistenta acestor biscuiti.

Idei de decorare: puteti conferi un aer nobil acestor aparent "banale" fursecuri, daca, pe langa traditionalele forme longitudinale, formati cerculete, spirale (in forma de "s"), mici buchetele sau piramide. Pentru ornat puteti sa apelati la glazura de ciocolata neagra sau/si alba, la fructe confiate sau din dulceata, la fulgi de migdale sau jumatati de nuci prajite, glazura alba de lamaie (zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie), fulgi de cocos sau ciocolata rasa... Nu aveti cum sa gresiti!

Recomandare: aceste fursecuri se pastreaza mult timp (pana la 1-2 saptamani) daca sunt depozitate in cutii metalice sau de portelan, ferite de caldura excesiva si umiditate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise