autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Biscuiţi şpriţaţi săraţi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2012

Ingrediente
800 g de brânză/telemea, 800 g de unsoare, 1000 g făină, 2 plicuri de drojdie uscată, chimen, 2 ouă pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul.
Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie.
Se tapetează tava cu 2 coli de hârtie albă mai subţire, format A4.
Se dă prin maşina de tocat cu forma respectivă de biscuiţi şpriţaţi. Se pun în tavă şi se ung cu o pensulă, după ce am bătut bine ouăle.
Sunt foarte fragede!
Atenţie:
Nu se lasă deloc la dospit!
Se coc până devin aurii.
Aluatul se ţine la rece, e bine să nu fie cald în casă când lucraţi.
Ies mai multe tăvi, 4-5.
Puteţi încerca mai întâi cu jumătate din cantitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi săraţi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crema de branza (Liptai)

Crema de branza (Liptai)

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii,

15 voturi    4 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Fursecuri sarate cu parmezan

Fursecuri sarate cu parmezan

In oala mixerului cu paleta in forma de chitara se pune untul, uleiul, sarea si zaharul si se freaca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g de brânză/telemea
  • 800 g de unsoare
  • 1000 g făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • chimen
  • 2 ouă pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Turtite cu branza de burduf