autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti supraetajati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina, , 70 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 2 galbenusuri, , 150 g unt moale., In plus: 300 g gem de zmeura, , circa 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.
Se ia cate o bucata de aluat, se intinde cu vergeaua (grosimea: 4 mm) si se decupeaza - cu forme speciale pentru biscuiti - cate 40 de romburi, patrate ori triunghiuri, de 3 dimensiuni: 40 mici, 40 mijlocii, 40 mari. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie, se coc pe rand, 6-9 minute, in cuptorul incins la 190gr. si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste gemul de zmeura pana ce da in clocot (1-2 minute) si se pune cate putin - cu o lingurita - pe mijlocul biscuitilor mari si mijlocii. Se lipesc, cate 3, unul peste altul, in forma de terase, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu un strop de gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti supraetajati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu rom si cafea

Cheesecake cu rom si cafea

Blat - Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit; -

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina
  • 70 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt moale.
  • In plus: 300 g gem de zmeura
  • circa 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Fluture