autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti supraetajati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina, , 70 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 2 galbenusuri, , 150 g unt moale., In plus: 300 g gem de zmeura, , circa 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.
Se ia cate o bucata de aluat, se intinde cu vergeaua (grosimea: 4 mm) si se decupeaza - cu forme speciale pentru biscuiti - cate 40 de romburi, patrate ori triunghiuri, de 3 dimensiuni: 40 mici, 40 mijlocii, 40 mari. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie, se coc pe rand, 6-9 minute, in cuptorul incins la 190gr. si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste gemul de zmeura pana ce da in clocot (1-2 minute) si se pune cate putin - cu o lingurita - pe mijlocul biscuitilor mari si mijlocii. Se lipesc, cate 3, unul peste altul, in forma de terase, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu un strop de gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti supraetajati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

29 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chouxuri insiropate din aluat dospit

Chouxuri insiropate din aluat dospit

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina
  • 70 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt moale.
  • In plus: 300 g gem de zmeura
  • circa 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Muffins de portocale cu rahat