autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti supraetajati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina, , 70 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 2 galbenusuri, , 150 g unt moale., In plus: 300 g gem de zmeura, , circa 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.
Se ia cate o bucata de aluat, se intinde cu vergeaua (grosimea: 4 mm) si se decupeaza - cu forme speciale pentru biscuiti - cate 40 de romburi, patrate ori triunghiuri, de 3 dimensiuni: 40 mici, 40 mijlocii, 40 mari. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie, se coc pe rand, 6-9 minute, in cuptorul incins la 190gr. si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste gemul de zmeura pana ce da in clocot (1-2 minute) si se pune cate putin - cu o lingurita - pe mijlocul biscuitilor mari si mijlocii. Se lipesc, cate 3, unul peste altul, in forma de terase, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu un strop de gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti supraetajati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere  (de post)

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Curcubeu"

Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta. Incorporam

29 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 40 de bucati): Pentru aluat - 250 g faina
  • 70 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt moale.
  • In plus: 300 g gem de zmeura
  • circa 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tort de lamaie