Biscuiti vitrati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Biscuiti vitrati

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocale
  • dropsuri

Mod de preparare

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina.

Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Intindem o foaie groasa de 30 mm si decupam diverse forme. Eu am decupat ursuleti, braduti, inimoioare, stelute, fulgi de nea.

Punem dropsurile intr-o punga si le sfaramam cu ajutorul unui sucitor.

Umplem mijlocul biscuitilor cu praf magic de dropsuri.

Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 10 - 12 minute.

Le lasam la racit in tava apoi le mutam pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor