autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Biscuitii mamei

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
1kg faina alba, 250g untura de porc, 250g zahar, 4 oua, 1 praf de copt, 1 fiola esenta vanilie, lapte (aprox. 150ml), , 200g zahar praf

Dificultate: Redusa Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de masina de macinat carne si de dispozitivul special pentru a le putea da forma.

Din ingredientele de mai sus (fara zaharul praf) framantam o coca cam 20’( trebue sa fie mai tare) dupa care o punem intr-o folie si o lasam la rece pt. 1 ora.
Prindem masina de macinat la masa, indepartam sita si cutitul si montam dispozitivul pt biscuiti.
Tapetam cu hartie de copt, doua tavi mari de aragaz si aprindem cuptorul.
Luam cate o bucata din aluat pe care o punem in masina si macinam formand biscuitii pe care ii asezam in tava cu putina distanta intre ei.
Dam tava la copt pt 20’ timp in care umplem a doua tava.
Scoatem biscuitii copti, ii dam imediat prin zahar pudra si-i putem servi dar, sunt mult mai gustosi (sfaramiciosi) dupa doua,trei zile.
Intr-o cutie cu capac se pot pastra si 30zile in camara.
Se servesc cu ceai, cacao sau lapte, la micul dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii mamei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pudim de ovos (Budinca de oua)

Pudim de ovos (Budinca de oua)

Intr-un lighenas punem cele 12 oua intregi si adaugam 12 linguri de zahar. Batem bine adaugam laptele,

19 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tort de bezea

Tort de bezea

Bezeaua: se bat albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie 800 g zahar. din aceasta spuma se coc

2 voturi    0 comentarii
8h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Sunt foarte buni,se pot pregati si sarati(pui in compozitie branza sarata(ii folosesti ca saratele).

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 iulie 2014

    Biscuiți șprițați-economici și sățioși. I-am făcut si eu destul!

  • Fara foto

    Ica Ene , 06 iulie 2014

    Deliciul de duminica!

  • Fara foto

    Caramidaru Raiciu Florina , 05 februarie 2014

    Deliciul de duminica!

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 03 februarie 2014

      Deliciul de duminica!

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 03 februarie 2014

      Deliciul de duminica!

    • Fara foto

      Astrid Astridutza Liliana , 03 februarie 2014

      Deliciul de duminica!

    • Fara foto

      Dana Gorenciuc , 03 februarie 2014

      imi aduc aminte de vremea cand eram copil si bunica ne facea ceva bun! pe atunci asta era bucuria noastra, nu erau atatea bunatati,dar erau mult, mult mai sanatoase!!!

    • Fara foto

      Caramidaru Raiciu Florina , 02 februarie 2014

      In loc de untura se pot face si cu unt?

    • Fara foto

      Lili Ana , 02 februarie 2014

      <3 <3 <3

    • Fara foto

      Ναταλία Καζάκου , 16 iulie 2013

      see you aciasta reteta miros copilaria-mi ramasa in amintiri. mersi mult si succes in toate.

    • Fara foto

      Elena , 14 iulie 2013

      Ce as putea utiliza in locul unturii de porc?

    • Fara foto

      Dragoi Valerica , 14 iulie 2013

      Imi amintesc de copilarie!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      si eu preparam cu matusa acesti biscuiti!

    • Fara foto

      lia , 14 februarie 2010

      Va multumesc si ma bucur ca aceasta reteta de biscuiti, a reusit sa va trezesca amintiri minunate si voua.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Deliciosi

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      La un moment dat, se găseau în comerţ nişte biscuiţi de forma asta, dar niciodată n-au avut gustul şi aroma celor făcuţi de bunica mea! Erau desfătarea copilăriei noastre! Mulţumesc, Lia, că mi-ai trezit aşa nişte amintiri frumoase! Felicitări!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Ce buuni,vreau si eu :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Un deliciu...Chiar mi-ai adus aminte de copilarie...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Chiar asa cum ii pregatea bunica mea.Aveam si eu forma aia de pus la masina,dar cine stie pe unde este,trebuie neaparat sa o caut,mi sa facut o pofta....

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Exact asa ii pregatea si mama mea! .... si formele sunt cam la fel....:) Foarte, foarte gustosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina alba
  • 250g untura de porc
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • lapte (aprox. 150ml)
  • 200g zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Biscuiți șprițați-economici și sățioși. I-am făcut si eu destul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tarta cu migdale si amaretti