autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Biscuitii mei florentini

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2016

Ingrediente
15 g unt, 1 lingura smantana, 30 g zahar, 50 g migdale felii, 40 g fructe confiate, o lingura faina, 100 g ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc si adaugam fructele confiate, migdalele felii si lingura de faina,Amestecam bine.Lasam sa se racoreasca putin apoi luam cu lingura din compozitie si punem in formele de briose in care am pus hartiute. Nu punem multa compozitie, trebuie sa fie stratul subtire sub forma unui biscuite.Apasam putin compozitia in formele de briose, apoi introducem tava in cuptorul incins pentru 8-10 minute pana capata o culoare aurie.

Lasam biscutii sa se raceasa, dezlipim cu grija hartia si ii asezam cu fata in jos.Topim ciocolata si cu ajutorul unei pensule acoperim biscuitii cu ciocolata.Lasam sa se intareasca ciocolata , apoi ii savuram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii mei florentini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara.

5 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 15 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 30 g zahar
  • 50 g migdale felii
  • 40 g fructe confiate
  • o lingura faina
  • 100 g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu rețeta originală Tiberius