autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Blini, clatite rusesti

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
•250 gr faina, •sare, •3 oua, •30 gr unt sau margarina Rama, topit(a), •70 ml lapte, •25 gr drojdie dizolvata in 90 ml lapte cald

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 minute.
2. Se periaza tigaia cu unt/margarina si se incinge la foc potrivit.Se prajesc clatitele in tigaie, periind din cand in cand tigaia cu unt.Pentru o clatita se pun 2 linguri.
3. Se servesc calde cu miere, gem,Nutella, sau orice altceva doriti

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Blini, clatite rusesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Cezar , 10 septembrie 2018

    @valik blini sunt facute cu faina de hrisca in mod traditional

  • Cristina , 22 august 2016

    BUNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  • Valik , 06 ianuarie 2015

    Nu Este nici o diferenta intre clatite si "blini" voi Ati bescria pancake-ul American...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Srie că sunt clătite ruseşti. Poate ruşii asa fa clătitele, cu drojdie, groase. Am mai luat o reţetă asemănătoare de clătite ruseşti. Erau mai mici, dar lafel de groase şi tot cu drojdie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      BUNEEEEEEE

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Eu ,de obicei fac clatitele f. subtiri.Acestea asa groase...nu prea ma impac cu ele.Nu cred ca trebuie drojdie,ptr. a fi asa,mai groase,nu stiu,zic.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Minunate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Mai fac si eu clatite asa de groase si fac si crema de prajituri si pun pe deasupra cand nu am nutela.Felicitari.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Nu trebuie de folosit drojdie la clatite poci folosi praful de copt sau folosesti faina ptr prajitura si iti va da acelasi rezultat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • •250 gr faina
  • •sare
  • •3 oua
  • •30 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •70 ml lapte
  • •25 gr drojdie dizolvata in 90 ml lapte cald

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cezar

@valik blini sunt facute cu faina de hrisca in mod traditional

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata