Blini cu crema de branza si somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Blini cu crema de branza si somon afumat

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 g branza proaspata
  • 50 g smantana
  • 100 g somon afumat
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam la dospit 30 de minute.

Adaugam albusurile batute spuma si le incorporam.

Conectam aparatul panini Maker Breville la sursa de curent si cand beculetul verde s-a aprins formam blinelele cu o lingura.

Coboram capacul aparatului Panini Maker Breville coacem blinele cateva secunde. Ridicam cand si cand capacul si le verificam.

Pufoase, fragede, delicioase.

Frecam crem de branza cu sare si smantana. O punem intr-un pos si formam gramajoare pe fiecare clatita.

Asezam deasupra bucati de somon afumat si crengute de marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor