autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Boabe gigante de cafea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
470 g faina, 330 g unt, 295 g zahar, o lingura ness pulbere, 2 lingurite cafea mocca, o lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu zaharul. Se pun cafeaua si ness-ul dizolvat in 2 linguri apa fiarta. Se adauga treptat faina si sarea, se amesteca bine, se inveleste coca in folie transparenta si se lasa la frigider cateva ore.
Se iau din coca bucati de marimea unei nuci, se fac biscuiti ovali, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lama plata se face pe fiecare o incizie pe lungime, in asa fel incat sa semene cu boabe de cafea.
Se mai lasa biscuitii in frigider cu tot cu tava o jumatate de ora. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 16-18 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boabe gigante de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu cocos si nuca de post

Cornulete cu cocos si nuca de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se

2 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 470 g faina
  • 330 g unt
  • 295 g zahar
  • o lingura ness pulbere
  • 2 lingurite cafea mocca
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mere si stafide