autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Boabe gigante de cafea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
470 g faina, 330 g unt, 295 g zahar, o lingura ness pulbere, 2 lingurite cafea mocca, o lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu zaharul. Se pun cafeaua si ness-ul dizolvat in 2 linguri apa fiarta. Se adauga treptat faina si sarea, se amesteca bine, se inveleste coca in folie transparenta si se lasa la frigider cateva ore.
Se iau din coca bucati de marimea unei nuci, se fac biscuiti ovali, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lama plata se face pe fiecare o incizie pe lungime, in asa fel incat sa semene cu boabe de cafea.
Se mai lasa biscuitii in frigider cu tot cu tava o jumatate de ora. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 16-18 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boabe gigante de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu bezele

Tarta cu bezele

Aluat: Se amesteca faina cu untul, oul, sarea si zaharul pana se obtine un aluat tare. Se infasoara

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 470 g faina
  • 330 g unt
  • 295 g zahar
  • o lingura ness pulbere
  • 2 lingurite cafea mocca
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

128 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
goffre