autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Boabe gigante de cafea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
470 g faina, 330 g unt, 295 g zahar, o lingura ness pulbere, 2 lingurite cafea mocca, o lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu zaharul. Se pun cafeaua si ness-ul dizolvat in 2 linguri apa fiarta. Se adauga treptat faina si sarea, se amesteca bine, se inveleste coca in folie transparenta si se lasa la frigider cateva ore.
Se iau din coca bucati de marimea unei nuci, se fac biscuiti ovali, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lama plata se face pe fiecare o incizie pe lungime, in asa fel incat sa semene cu boabe de cafea.
Se mai lasa biscuitii in frigider cu tot cu tava o jumatate de ora. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 16-18 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boabe gigante de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 470 g faina
  • 330 g unt
  • 295 g zahar
  • o lingura ness pulbere
  • 2 lingurite cafea mocca
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

220 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri fragede