Boccacio

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Boccacio

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g mascarpone
  • 1 cana de cafea fiarta concentrata
  • 200 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile. Adaugi 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, albusul batut spuma si cele 5 linguri de apa. Amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute.

Crema:

Zaharul pudra, zaharul vanilat si untul le freci spuma bine. Adaugi mascarponele si amesteci cu restul compozitiei. Insiropezi blatul cu cafeaua rece.

Pui crema peste blat si deasupra presari restul de 150 g nuca macinata.

Eu am preferat sa pun nuca mai mare pe deasupra,dar fiecare pune cum doreste(tocata,macinata sau zdrobita)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise