Blatul:
Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile. Adaugi 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, albusul batut spuma si cele 5 linguri de apa. Amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute.
Crema:
Zaharul pudra, zaharul vanilat si untul le freci spuma bine. Adaugi mascarponele si amesteci cu restul compozitiei. Insiropezi blatul cu cafeaua rece.
Pui crema peste blat si deasupra presari restul de 150 g nuca macinata.
Eu am preferat sa pun nuca mai mare pe deasupra,dar fiecare pune cum doreste(tocata,macinata sau zdrobita)
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii