autor:

autor

» » Prajituri

Bohema

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 8 oua,10 linguri zahar, 2 linguri apa, 4 linguri nuci macinate, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, Spuma:6 albusuri, 12 linguri zahar, 1 lingura otet, Crema:6 galbenusuri,200 gr cafea expresso (foarte concentrata!), 12 linguri zahar, 300 gr unt nesarat, Siropul:500 gr apa, 5 linguri zaharvanilie sau rom dupa gust, Topping:Frisca 500 ml batuta cu putin zahar,, ciocolata pentru razuit

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. 8 galbenusuri se freaca cu 12 linguri zahar si se amesteca cu 200 ml cafea tare, se fierbe pe foc amestecind in continuu pina se ingroasa sa fie ca un "sosulet", (cam ca smintina lichida. Se pune la racit, acoperit cu folie de plastic. Racit complet, se amesteca cu 300 gr unt frecat spuma, (se adauga pe rind in unt !!! )
2. Se bat 8 albusuri pina se intaresc, se adauga 10 linguri zahar tos, continuind sa se bata cu telul sau mixerul, se adauga pe rind: 2 linguri apa, 8 galbenusuri, apoi se adauga 10 linguri faina amestecate cu 4 linguri nuca si cu praful de copt, se amesteca usor. Se coace blatul in tava unsa si infainata cam 20 de minute.
2. In timp ce se coace blatul se pune la foc sa fiarba 500 gr apa cu 5 linguri de zahar sa iasa un sirop in care se adauga, dupa ce a fiert, si cins se ia de pe foc, niste Rom sau Vanilie (eu pun Rom!)
3. In timp ce se coace blatul se bat spuma cele 6 albusuri se adauga 12 linguri zahar, puse pe rind, si la sfirsit 2 lingura de otet.
Dupa 20 de minute de copt, dupa ce e spuma de albusuri batute, se scoate rapid blatul din cuptor si se intinde spuma de pu deasupra, sa se acopere toate suprafata blatului in strat uniform. Se mai da cam pentru 18-20 de minute la cuptor, pina cind spuma de albus nu se mai lipeste de mina.
4. Se scoate blatul din cuptor si se desprinde usor cu spatula metalica de pe margini, si se goleste cu grija, numai pe marginile blatului, de jur imprejur, siropul fierbinte. Se lasa 1 ora sa se raceasca si insiropeze.
5. Racit si insiropat blatul se acopere cu o folie de aluminiu peste meringue (spuma de albus) se acopere cu o tava, se rastoarna pe o tava (spuma in jos), se acopere co o alta tava si se rastoarna a 2 oara pe alta tava, ca sa vina cu spuma in sus !!!!!
Se ia folia de aluminiu si se arunca!
6. Peste meringue (spuma de albus) se intinde in strat uniform crema de cafea iar peste crema de cafea se pune frisca batuta spuma cu putin zahar. (ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie FOARTE rece, la fel si castronul si batatoarele!)
Peste frisca se rade ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Bohema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua,10 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri nuci macinate
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Spuma:6 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • Crema:6 galbenusuri,200 gr cafea expresso (foarte concentrata!)
  • 12 linguri zahar
  • 300 gr unt nesarat
  • Siropul:500 gr apa
  • 5 linguri zaharvanilie sau rom dupa gust
  • Topping:Frisca 500 ml batuta cu putin zahar,
  • ciocolata pentru razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si orez