autor:

Truedelights

» » Dulciuri diverse

Bombite cu visine

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Ingrediente
biscuiti obisnuiti -500g, rahat -500 g, nuci macinate - o cana, esenta de rom- 2 fiole, unt sau margarina- 100g, cacao - 4-5 linguri, zahar - o cana, apa - o cana, nuca de cocos - aprox. 200g, visine din visinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul.
Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul.
Se amesteca bine. Rezulta o pasta groasa. Daca e prea moale mai punem biscuiti, daca e prea legata mai punem sirop.
Se ia cate putin din aceasta pasta si se formeaza mici bombite in mijlocul carora punem cate o visina.
Le dam apoi prin nuca de cocos.

La mijloc, daca nu avem visine ,putem pune o aluna. Ies la fel de bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello

Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello

Se spala usor afinele cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la jumatate

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce gustoase!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Seamana cu ale mele :)

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Arata foarte frumos ...seamana cu ale mele :)) Felicitari.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Bune si rapide!felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Simplu si gustos.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Aceasta reteta e de salvat...seamana un pic cu salamul de biscuiti,la ingrediente...numai ca ii putem da alte forme...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • biscuiti obisnuiti -500g
  • rahat -500 g
  • nuci macinate - o cana
  • esenta de rom- 2 fiole
  • unt sau margarina- 100g
  • cacao - 4-5 linguri
  • zahar - o cana
  • apa - o cana
  • nuca de cocos - aprox. 200g
  • visine din visinata

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul

6 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura inteligenta