autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bombite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
biscuiti populari,, zahar,, margarina,, apa,, cacao., nuca sau visine din visinata,, nuca de cocos,, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

15 linguri de zahar si doua cani de apa se pun pe foc pana se topeste zaharul si da in clocot. Dupa care se adauga margarina (1 pachet-250g.) si cacao 2-3 linguri.

Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga biscuiti pisati-500g, nuca optional si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care se ia cate putin in mana, se fac cocoloase si se tavalesc prin nuca de cocos.

Daca amvem visine punem cate o visina in interiorul bombitei.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bombite cu portocale

Bombite cu portocale

Blat: Faina o amestecam cu sarea si praful de copt. Punem ouale, galbenusurile, zaharul si

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mocanu Marcela , 04 ianuarie 2014

    delicioasa!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • biscuiti populari,
  • zahar,
  • margarina,
  • apa,
  • cacao.
  • nuca sau visine din visinata,
  • nuca de cocos,
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete bicolore