autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Bomboane

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
o jumatate de kg de biscuiti,o cana de apa,o cana si jumatate de zahar,3 linguri cacao,trei sferturi de pachet de unt(margarina),visine din visinata(alune),nuca de cocos(alune macinate sau cacao).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

31 voturi

Mod de preparare

Biscuiti se dau prin masina de tocat si se amesteca cu siropul(apa+zahar+cacao+unt se pun pe foc si le amesteci pina se omogenizeaza) se introduc la frigider.Dupa ce s-a racit se fac guguloaie in mijlocul carora punem visine sau alune(se pot face si fara nimic in mijloc),apoi se dau prin nuca de cocos sau alune macinate sau cacao.Ies cam 60 de bomboane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane de biscuiti si cocos

Bomboane de biscuiti si cocos

Se zdrobesc biscuitii cat mai fin si se amesteca cu 100gr de cocos. Se adauga laptele condensat si

39 voturi    29 comentarii
20 min
Prajituri
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Tare bune.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un deliciu! Am uitat sa pun fotografia :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Simplu,rapid si gustos!

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

      Da se poate pune si coniac ,dar si esenta de rom daca sint facute pentru copii.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Ce frumusele sunt si cred ca si tare bune.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

      Mama mea le spunea "bombite ",punea in amestecul de biscuiti si un paharut mic de coniac sau lichior(ce avea in casa ).

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

      Bunica mea imi fãcea, ii ador:) Felicitãri!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      O bunatate,aceeasi reteta o fac si eu,foarte bune.......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

  • o jumatate de kg de biscuiti,o cana de apa,o cana si jumatate de zahar,3 linguri cacao,trei sferturi de pachet de unt(margarina),visine din visinata(alune),nuca de cocos(alune macinate sau cacao).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac