bomboane ciocolatoase

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
bomboane ciocolatoase

Ingrediente

  • * 400 ml. frisca lichida
  • * 500 g. ciocolata simpla, rupta bucati (eu am folosit ciocolata cu lapte Primola 3 bucati si Ciocolata Primola amaruie 2 bucati)
  • * 2 linguri coniac (eu am folosit whiscki-nu stiu daca am scris corect)
  • * 2 linguri cafea, preparata tare (eu am folosit 1 plic de nes 3 in 1)
  • * 2 linguri cacao (eu nu am folosit)
  • * 25 g. migdale, taiate bucati si prajite(eu am folosit coaja de portocala si visine din visinata)
  • * 400 g. ciocolata alba (eu am folosit doar 2 bucati primola alba pt ca doar am spritat bomboanele)

Mod de preparare

Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte.

Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr.una pune ness.ul si whiscki si in cealalata coaja de portocala si esenta de portocala(eu am facut un sirop din apa cu zahar si am fiert coaja de portocala ).

da compozitia la rece . eu am lasat de pe o zi pe alta.

apoi cu o lingurita formeaza bilute pe care le dam iar la rece deoarece se mai inmoaie cand le formam in palme.

topim apoi ciocolata amaruie si pe cea alba , separat bineinteles si glazuram bomboanele , in reteta de baza se scufunda bomboanele in ciocolata.

se da la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise