autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Prajituri

Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Ingrediente
- 2 lingurite seminte de susan macinate, - un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura, - un pumn de migdale macinate, - 4 linguri de cacao neagra, - 150 grame prune uscate taiate marunt, - 80 grame biscuiti digestivi, - 4-5 lingurite ulei de cocos, Pentru glazura:, - 80 grame zahar brun, - 1 lingura apa fierbinte, - 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei), - 25 ml frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.
2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.
3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.
4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.
5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.
6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.
7. Pentru glazura pregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.
8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.
9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu nuca de cocos

Negresa cu nuca de cocos

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 lingurite seminte de susan macinate
  • - un pumn de nuci
  • macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura
  • - un pumn de migdale macinate
  • - 4 linguri de cacao neagra
  • - 150 grame prune uscate taiate marunt
  • - 80 grame biscuiti digestivi
  • - 4-5 lingurite ulei de cocos
  • Pentru glazura:
  • - 80 grame zahar brun
  • - 1 lingura apa fierbinte
  • - 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei)
  • - 25 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura Furnicuta