autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Prajituri

Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Ingrediente
- 2 lingurite seminte de susan macinate, - un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura, - un pumn de migdale macinate, - 4 linguri de cacao neagra, - 150 grame prune uscate taiate marunt, - 80 grame biscuiti digestivi, - 4-5 lingurite ulei de cocos, Pentru glazura:, - 80 grame zahar brun, - 1 lingura apa fierbinte, - 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei), - 25 ml frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.
2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.
3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.
4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.
5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.
6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.
7. Pentru glazura pregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.
8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.
9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul

32 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Snickers

Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

7 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • - 2 lingurite seminte de susan macinate
  • - un pumn de nuci
  • macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura
  • - un pumn de migdale macinate
  • - 4 linguri de cacao neagra
  • - 150 grame prune uscate taiate marunt
  • - 80 grame biscuiti digestivi
  • - 4-5 lingurite ulei de cocos
  • Pentru glazura:
  • - 80 grame zahar brun
  • - 1 lingura apa fierbinte
  • - 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei)
  • - 25 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pernite cu curmale