autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Bomboane de ciocolata

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
(30 buc):, 100 g ciocolata alba, 50 ml frisca lichida, o banana, jumatate fiola vanilie, o lingurita lichior (optional), 250 g ciocolata amaruie 70%

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Preparati crema astfel: intr-o cratita aduceti la fierbere frisca lichida. Adaugati ciocolata alba rupta in bucatele, amestecati bine cu o lingura de lemn pana aceasta se topeste. Luati de pe foc, iar cand crema s-a racit adaugati o banana foarte coapta dar fara parti negre, strivind-o cu furculita. Amestecati foarte bine, puneti o lingurita de lichior si esenta de vanilie.

Separat, topiti trei sferturi din ciocolata amaruie la bain marie pana ajunge la 52 de grade. Daca nu aveti termometru, luati-o de pe foc exact cand toata ciocolata s-a topit, nu o lasati mai mult. Dupa ce ati stins focul, luati recipientul de la bain marie si adaugati restul de ciocolata, rapid, pana aceasta se topeste. Acesta este secretul unor bomboane de ciocolata care stralucesc. Vedeti pozele de mai sus din timpul pregatirii:

Imediat incepeti si vospiti peretii formei de ciocolata, avand grija sa ungeti bine fundul si peretii; prima data cand i-am facut nu am stiut exact ce si cum, marginile nu le-am umplut de ciocolata, de aceea mi-au iesit cam subtiri si nu aveau o forma tocmai potrivita cu ce visam. Dar de data asta, am intors forma cu fundul in sus, pentru ca ciocolata sa mearga si pe margini, masura de siguranta:)

Dupa ce ati umplut toata forma, lasati cateva minute la temperatura camerei. Puneti crema cu un posh sau cu lingurita, in functie de cat de mari sunt formele. Nu puneti pana sus, ci 3 sferturi. Lasati iarasi cateva minute.

Urmeaza sa puneti capacul. Ciocolata se va intari in timpul acesta daca nu lucrati repede, de aceea puteti sa o puneti din nou la bain marie, lucru nerecomandat de marii bucatari, dar daca sunteti amatori ca mine, nu-i niciun bai, nu va arata de nota 10, ci de -10, asa ca e ok;)) Daca insa sunteti perfectionisti, puteti repeta pasul cu topitul unei noi ciocolate la 52 de grade.



Ungeti cu grija sa nu amestecati ciocolata cu crema de banane. Aveti grija sa uniti bine marginile; ideea e sa se lucreze repede pentru ca ciocolata se intareste aproape imediat si trebuie sa aveti o bomboana unitara, sa nu se vada imbinari sau, mai grav, sa nu se lipeasca. Cu practica vin si rezultatele.

Lasati o ora la temperatura camerei apoi puneti in frigider pana a doua zi.

Scoateti usor bomboanele din forma si le puteti pune in forme speciale sau intr-o cutie de carton.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele. 2. Se pot macina tot in rasnita,

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste imrepuna cu laptele si Bacardi Tropical

6 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • (30 buc):
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • o banana
  • jumatate fiola vanilie
  • o lingurita lichior (optional)
  • 250 g ciocolata amaruie 70%

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Adevaratta arta.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
TARTA CU PIERSICI SI PRUNE