autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BOMBOANE DIN BISCUITI CU VISINE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate, 1/4 kg nuci macinate, 100 ml rom, 50 g zahar pudra, 200 g gem de caise, coarne sau piersici, 30 g cacao, un plic cu zahar vanilat, 100 g visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Visinele se pun, cu o zi inainte pe un servet de hirtie ca sa se usuce. Biscuitii sau prajiturile uscate se trec prin masina de nuca. Nucile se prajesc, dinainte, in cuptor, apoi se trec prin masina de nuci. Biscuitii, nucile, marmelada, romul, zaharul, cacaua neaparat cernuta si zaharul vanilat se pun intr-un castron, amestecind bine. Se ia din compozitie, cu lingurita cite o bucata de marimea a doua visine, aplatizind-o pe palma; se asaza o visina pe ea, apoi compozitia se aduna in jurul visinei si se modeleaza intre palme in forma de bila. Bilele se asaza una linga alta pe o tava si se lasa sa se usuce. A doua zi, se glaseaza cu serbet sau cu glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "BOMBOANE DIN BISCUITI CU VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti cu visine

Bomboane din biscuiti cu visine

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor). Se amesteca

11 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Mini brioșe cu lămaie

Mini brioșe cu lămaie

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori

2 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate
  • 1/4 kg nuci macinate
  • 100 ml rom
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g gem de caise
  • coarne sau piersici
  • 30 g cacao
  • un plic cu zahar vanilat
  • 100 g visine

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cupcake marmotat