autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bomboane Marshmallow

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
2 linguri zahar praf, 50 g amidon, ulei pentru uns tava, 2 plicuri gelatina, 125 ml apa rece, 500 g zahar, 125 ml sirop de porumb, 125 ml apa fierbinte, un varf de cutit sare, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul praf cu amidonul. Se unge cu ulei si se pudreaza cu o jumatate din amestecul de zahar praf si amidon o tava de 20cm pe 20 cm, imbracand si marginile.
Gelatina, vanilia si apa rece se pun in vasul mixerului si se amesteca pana se dizolva gelatina.
Intr-o craticioara se pune zaharul, siropul de porumb, apa fierbinte si sarea.
Se lasa compozitia la foc mic, amestecand pana zaharul se dizolva, apoi se da in clocot 5 minute.
In vasul cu gelatina se toarna siropul de zahar si se bate 15 minute cu mixerul. Amestecul se va inalbi.
Se toarna in tava pregatita si se netezeste suprafata. Se lasa pentru doua ore.
In alta tava se pune o hartie de copt care se presara ce restul de zahar praf si amidon. Cu un cutit inmuiat in apa se taie preparatul in sferturi, care se pun cu fata in jos in cealalta tava. Se taie patrate cu latura de aproximativ 3 cm (din fiecare sfert se obtin 9 bucati), se acopera cu un servet si se lasa 24 de ore sa se usuce. Se pot taia si cu diferite forme, dupa dorinta.
Marshmallow inseamna nalba (Althea officinalis), a carei radacina sa folosea inainte de a fi inlocuita cu gelatina, pentru a da bomboanelor consitenta gumata specifica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Marshmallow" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Fondant

Fondant

1.se dizolva zaharul in apa 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahar praf
  • 50 g amidon
  • ulei pentru uns tava
  • 2 plicuri gelatina
  • 125 ml apa rece
  • 500 g zahar
  • 125 ml sirop de porumb
  • 125 ml apa fierbinte
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere Alecu