autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bomboane Marshmallow

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
2 linguri zahar praf, 50 g amidon, ulei pentru uns tava, 2 plicuri gelatina, 125 ml apa rece, 500 g zahar, 125 ml sirop de porumb, 125 ml apa fierbinte, un varf de cutit sare, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul praf cu amidonul. Se unge cu ulei si se pudreaza cu o jumatate din amestecul de zahar praf si amidon o tava de 20cm pe 20 cm, imbracand si marginile.
Gelatina, vanilia si apa rece se pun in vasul mixerului si se amesteca pana se dizolva gelatina.
Intr-o craticioara se pune zaharul, siropul de porumb, apa fierbinte si sarea.
Se lasa compozitia la foc mic, amestecand pana zaharul se dizolva, apoi se da in clocot 5 minute.
In vasul cu gelatina se toarna siropul de zahar si se bate 15 minute cu mixerul. Amestecul se va inalbi.
Se toarna in tava pregatita si se netezeste suprafata. Se lasa pentru doua ore.
In alta tava se pune o hartie de copt care se presara ce restul de zahar praf si amidon. Cu un cutit inmuiat in apa se taie preparatul in sferturi, care se pun cu fata in jos in cealalta tava. Se taie patrate cu latura de aproximativ 3 cm (din fiecare sfert se obtin 9 bucati), se acopera cu un servet si se lasa 24 de ore sa se usuce. Se pot taia si cu diferite forme, dupa dorinta.
Marshmallow inseamna nalba (Althea officinalis), a carei radacina sa folosea inainte de a fi inlocuita cu gelatina, pentru a da bomboanelor consitenta gumata specifica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Marshmallow" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu busuioc

Negresa cu busuioc

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Clatite cu nutella si frisca

Clatite cu nutella si frisca

Punem intr-un vas faina iar in mijlocul acesteia galbenusurile,sarea,zaharul ,apa minerala si laptele

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahar praf
  • 50 g amidon
  • ulei pentru uns tava
  • 2 plicuri gelatina
  • 125 ml apa rece
  • 500 g zahar
  • 125 ml sirop de porumb
  • 125 ml apa fierbinte
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Eclere cu vanilie