autor:

Gatiticuspor

» » Dulciuri diverse

Bomboane Rafaello

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2014

Ingrediente
- 200 g nuca de cocos plus extra pentru exterior, - 200 g lapte praf, - 200 g unt, - 200 g zahar, - zeama de la o jumatate de lamaie, - alune prajite, nesarate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet.
Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si zeama de lamaie, amestecand pana se incorporeaza complet. Formati bile de marimea dorita (eu le-am facut cat o nuca) si impingeti o aluna in centru apoi tavaliti prin nuca de cocos. Puteti adauga si putina napolitana faramata in aluat pentru o consistenta mai crocanta.
Procedati astfel pana ce epuizati toata compozitia. Puteti servi imediat sau pastra in frigider intr-un recipient sigilat pentru cateva zile.

POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane rafaello

Bomboane rafaello

Punem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta. Dupa

5 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Matilda Sandu , 16 ianuarie 2015

    DA AM SA FOLOSESC MAI MULTE RETETE, IMI PLAC!

  • Fara foto

    Tutueanu Georgiana-Mihaela , 15 octombrie 2014

    in loc de napolitana pisata, puteti folosi fulgi de ovaz, iese mai sanatos astfel

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 25 iunie 2014

    bun foarte bun

    • Fara foto

      Maciuca Victoria , 16 iunie 2014

      da faceam aceasta prajitura bombonele rafaelo cind nu aveam ceva dulce sa le dau la fii mei si eu punean 50 de cacao ssa iese ca de ciocolata ,,pe vremea lui ceausescu era odelicatete aceste bomboane .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • - 200 g nuca de cocos plus extra pentru exterior
  • - 200 g lapte praf
  • - 200 g unt
  • - 200 g zahar
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • - alune prajite
  • nesarate

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Petru Ioan

Petru Ioan (Chef de cuisine)

bun foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Panna cotta cu fructe de padure