autor:

ana catalina focsa

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Bomboane "Raffaello"

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
200 gr lapte praf, 100 gr migdale fara coja si pielita, 2 fiole esenta de rom, 100 gr nucade cocos rasa, 100 gr zahar pudra(daca folosim lapte praf neindulcit), 200 gr unt, 100 gr napolitana de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

77 voturi

Mod de preparare

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.Amestecam cu zaharul pudra (daca laptele praf este neindulcit,daca laptele este indulcit nu mai adaugati zahar).Urmeaza sa adaugam laptele praf si sa amestecam bine.Pregatim napolitana pisand-o bine sau cu ajutorul unui robot de bucatarie o sfaramam.O adaugam peste compozitia noastra si desfacem fiolele de esenta si le turnam peste crema .In cepem cu modelarea bombonelelor,formand bilute de dimensiune mica,adaugam in mijloc o migdala si o dam prin nuca de cocos rasa.Le punem in forme pentru bomboane.La fel procedam cu retsul cremei pana se tremina.Se baga la frigider sa se mai intareasca si se servesc.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Raffaello"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Eu folosesc robotul de bucatarie care imi este foarte util la bomboanele Raffaello.Asa ca in vasul

9 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 2

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emanuela Grecu , 03 decembrie 2014

    Cate bucati au iesit?

  • Fara foto

    Doina Mititelu , 19 decembrie 2013

    sant super bune,le-am facut si eu de cateva ori

  • Fara foto

    Muscalu Alina , 23 august 2013

    the am mancat facute de casa.

    • Fara foto

      Tamara Alina Bucur , 23 august 2013

      mmmmmm...

    • Fara foto

      andreea , 23 august 2013

      pot folosi lapte praf pentru bebelusi?

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Bomboanele tale arata fooooaaaarte bine!!Dar laptele praf poate fi inlocuit cu lapte condensat?Daca da,in ce cantitate?Multumesc!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Savuroaseeee

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Si eu am facut bombonele Raffaello, dar am pus ca pacala o foaie de napolitana mare (nu scria de care sa pun) si au iesit cam tari, dar s-au mancat ca au avut gustul acela specific lor. Acum iti fur reteta.Asta daca nu gasesc alta intre timp sa rivalizeze cu a ta. Pana una alta felicitari! Arata SUPER!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      arata super,am salvat reteta si am votat maxim merita mai mult de 5 stelute

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Delicioase.(Salvez reteta!)

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      mmmm...unul din deserturile care dispar rapid de pe masa.

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      imi plac f tare si nu stiam reteta, iti multumesc , am salvat-o

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      i-mi plac!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

77 voturi

Ingrediente

  • 200 gr lapte praf
  • 100 gr migdale fara coja si pielita
  • 2 fiole esenta de rom
  • 100 gr nucade cocos rasa
  • 100 gr zahar pudra(daca folosim lapte praf neindulcit)
  • 200 gr unt
  • 100 gr napolitana de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

andreea

pot folosi lapte praf pentru bebelusi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu portocala