autor:

mihaela idriceanu

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Bonet

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2010

Ingrediente
100 g zahar pt caramel, 100 g biscuiti amaretto, 100 g zahar, 20 g cacao, 2 oua, 2 galbenusuri, 500 ml lapte, 3 lg rom, coaja de la o portocala, 1 zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

20 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza cu el o tava de chec.
Se amesteca ouale cu zahar,vanilie,rom si coaja rasa de portocala.se adauga cacao cernuta,laptele rece si in final biscuitii dati prin robot.Se rastoarna compozitia peste zaharul ars si tava de chec o punem intr-o tava mai mare cu apa(baie marina).Dam la cuptor la 180 de grade pt 45 de minute.Cand e gata,rasturnam si servim rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bonet

Bonet

Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin cremoase, laptele se pune pe foc, amaretti se sfarama

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu urda si dulceata de mere

Papanasi cu urda si dulceata de mere

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta exact cum a fost postata si mi-a iesit delicioasa. O recomand din toata inima tuturor; este deosebit de aromata si arata superb.

  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    E o reteta,care merita incercata;pe cit de simpla,pe atit de buna!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

    E delicioasa!Multumesc de reteta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Daca si Camy a certificat ca e buna, am notat-o si o sa fac si eu! Imi place crema de zahar ars. Sa vedem ce zice silueta si colesterolul. hahahaha

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Felicitari pt reteta. Arata foarte bineeeeeeeee

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      wow husni,ce frumos a iesit!!! ma bucur ca-ti place,data viitoare fac si eu portie dubla!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      Aseara,am facut si azi,am mincat;e f.bun. Pt.ca aveam in casa,biscuiti normali(nu amaretto),am folosit;am pus citeva picaturi de esenta de migdale. Am facut portie dubla.Pentru ca n-am avut chef sa separ galbenus de albus,am pus 4 oua intregi(in loc de 2 oua si 2 galbenusuri). Bonet-ul meu,a iesit curcubeu;nu stiu de ce. Faceti bonet,cu incredere!E f.bun.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Abia astept sa incerc;imi plac budincile,facute in bain-marie.Sint fine. Am salvat reteta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Tentatie absoluta!***** Am salvat reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      O bunãtate!!!felicitãri:)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Arata super.........salvata*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Interesanta reteta,si cred ca este si foarte buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Ce frumos arata ! ce-as mai gusta putin...yumi,yumi.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      minunata reteta

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

      sectiune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

20 voturi

Ingrediente

  • 100 g zahar pt caramel
  • 100 g biscuiti amaretto
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 lg rom
  • coaja de la o portocala
  • 1 zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

E delicioasa!Multumesc de reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu portocala