autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Bonet

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
1 l lapte, 150 g zahar, 100 g cacao, amaretti, 10 oua intregi, caramel ca topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin cremoase, laptele se pune pe foc, amaretti se sfarama cu mainile, se pregatesc formele sau forma de tort, sau de chec, unse cu caramel. In crema de oua se adauga cacao, se amesteca bine, urmeaza amaretti sfaramati, iar la sfarsit laptele cald.

Compozitia se toarna in formele unse, dupa care le introducem la cuptor 100°C, intr-o tava in care a fost pusa apa (bain-marie), timp de 20'. Se servesc cu frisca batuta si cu amaretti sfaramati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bonet

Bonet

Se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza cu el o tava de chec. Se amesteca ouale cu zahar,vanilie,rom

20 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Mmmmm ce buni trebuie sa fie!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Sunt sigura ca este foarte bun,felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Apetisant!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cred ca este tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g cacao
  • amaretti
  • 10 oua intregi
  • caramel ca topping

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm ce buni trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare