autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Bonet

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
1 l lapte, 150 g zahar, 100 g cacao, amaretti, 10 oua intregi, caramel ca topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin cremoase, laptele se pune pe foc, amaretti se sfarama cu mainile, se pregatesc formele sau forma de tort, sau de chec, unse cu caramel. In crema de oua se adauga cacao, se amesteca bine, urmeaza amaretti sfaramati, iar la sfarsit laptele cald.

Compozitia se toarna in formele unse, dupa care le introducem la cuptor 100°C, intr-o tava in care a fost pusa apa (bain-marie), timp de 20'. Se servesc cu frisca batuta si cu amaretti sfaramati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bonet

Bonet

Se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza cu el o tava de chec. Se amesteca ouale cu zahar,vanilie,rom

20 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Panna cotta

Panna cotta

Se pune pe foc intr-un vas smantana, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si se lasa doar

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Mmmmm ce buni trebuie sa fie!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Sunt sigura ca este foarte bun,felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Apetisant!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cred ca este tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g cacao
  • amaretti
  • 10 oua intregi
  • caramel ca topping

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm ce buni trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogoase