autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Bors de crap

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 litri apa, 1 litru bors, 6 buc. crap, 1 buc. ceapa, 1 buc. ardei gras, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina foarte mica, 2 linguri orez, verdeata, sare, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat si spalat si boabele de piper. Se curata crapul de solzi, se scot urechile si osul amar de la cap, se spinteca si se scot intestinele, dupa care se spala repede pentru a nu-si pierde gustul si se taie in bucati potrivite. Cind zarzavatul si orezul sint aproape fierte, se pun bucatile de peste in oala si se fierb la foc domol. Cind pestele este aproape gata, se adauga borsul care a fost fiert separat, se potriveste de sare, se pune verdeata si se mai da un clocot. Borsul de peste se poate servi si rece. De obicei la bors se pun cozile si capetele, bucatile frumoase de mijloc se lasa pentru a fi prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors din crap romanesc

Bors din crap romanesc

Se toaca ceapa marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare, telina la fel, ardeii se taie fideluta

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu somon si crap

Bors cu somon si crap

Se caleste ceapa in uleiul de masline,se taie radacinoasele si se pun peste ceapa.Se adauga sucul

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 6 buc. crap
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. ardei gras
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina foarte mica
  • 2 linguri orez
  • verdeata
  • sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de peste,prajit