autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Bors de crap

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 litri apa, 1 litru bors, 6 buc. crap, 1 buc. ceapa, 1 buc. ardei gras, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina foarte mica, 2 linguri orez, verdeata, sare, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat si spalat si boabele de piper. Se curata crapul de solzi, se scot urechile si osul amar de la cap, se spinteca si se scot intestinele, dupa care se spala repede pentru a nu-si pierde gustul si se taie in bucati potrivite. Cind zarzavatul si orezul sint aproape fierte, se pun bucatile de peste in oala si se fierb la foc domol. Cind pestele este aproape gata, se adauga borsul care a fost fiert separat, se potriveste de sare, se pune verdeata si se mai da un clocot. Borsul de peste se poate servi si rece. De obicei la bors se pun cozile si capetele, bucatile frumoase de mijloc se lasa pentru a fi prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors cu somon si crap

Bors cu somon si crap

Se caleste ceapa in uleiul de masline,se taie radacinoasele si se pun peste ceapa.Se adauga sucul

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Borș de crap

Borș de crap

1. Crapul se curată de solzi și de măruntaie, apoi se scot şi branhiile. Se spală bine. Se despică

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 6 buc. crap
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. ardei gras
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina foarte mica
  • 2 linguri orez
  • verdeata
  • sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de somon in verde