autor:

ALINA BANICA

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Bors de perisoare

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, -500 g carne toccata de vita, -1 cescuta cu orez, -2 oua, -o ceapa uscata, -3-4 cepe verzi, -marar si patrunjel verde, -sare, piper., , Pentru bors:, -2 morcovi, -1 pastarnac, -o felie de telina, -1 ceapa uscata, -4-5 fire ceapa verde, -4-5 fire usturoi verde, -1 l bors, -200 ml suc de rosii, -o cescuta cu orez, -marar, patrunjel, leustean, -1 fir de menta proaspata, -2-3 fire cimbrisor salbatic, -sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Se curata zarzavatul si se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare. Intr-o oala punem 2 l de apa si aducem la fierbere. In apa fierbinte se adauga zarzavatul: mai intai morcovul, pastarnacul, telina si ceapa uscata, lasam sa fiarba 15 minute si adaugam si ceapa si usturoiul verde tocat marunt. Se mai lasa la fiert inca 10 minute si se adauga orezul curatat si spalat si se mai lasa 15 minute.
2. Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare: se amesteca tocatura de vita cu ceapa uscata si verde tocate fin, orezul, marar, patrunjel, sare, piper si oua. Se omogenizeaza si se formeaza cu mana unsa cu ulei perisoarele.
3. Eu prefer sa fierb perisoarele separat, in alta oala, in apa cu sare, si abia apoi sa le introduc in ciorba. Asa le aleg doar pe cele care raman intregi.
4. Se fierbe si borsul separat.
5. Dupa ce am lasat si orezul sa fiarba adaugam in oala perisoarele fierte, sucul de rosii, borsul fierbinte, potrivim cu sare si piper si adaugam cimbrisorul.
6. Se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se opreste focul.
7. Se lasa 10 minute, iar apoi se adauga mararul, patrunjelul, leusteanul si menta tocate marunt.
8. Se poate servi cu smantana sau fara, dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare acrita cu bors

Ciorba de perisoare acrita cu bors

Dupa ce am spalat si am curatat legumele le dam pe razatoarea mare si le punem la calit in vasul

32 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata zarzavatul se pune 6l de apa la fiert cu putin ulei cand a dat apa in fiert se pune ceapacuratata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    O bunatate de bors !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc pentru aprecieri!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    De luat in seama treaba cu menta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte aromata.Nu am incercat niciodata sa adaug suc de rosii, dar tu mi-ai dat o idee buna; in plus arata foarte apetisanta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bunã si aromatã!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Imi place sa folosesc menta nu numai ca planta medicinala, ci si pe post de condiment...confera un gust deosebit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Tare buna trebuie sa fie!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Imi place ca ai folosit menta.II da o aroma aparte.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      E foarte buna. Ca sa ramana perisoarele intregi se dau prin putina faina .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate borsul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • -500 g carne toccata de vita
  • -1 cescuta cu orez
  • -2 oua
  • -o ceapa uscata
  • -3-4 cepe verzi
  • -marar si patrunjel verde
  • -sare
  • piper.
  • Pentru bors:
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -o felie de telina
  • -1 ceapa uscata
  • -4-5 fire ceapa verde
  • -4-5 fire usturoi verde
  • -1 l bors
  • -200 ml suc de rosii
  • -o cescuta cu orez
  • -marar
  • patrunjel
  • leustean
  • -1 fir de menta proaspata
  • -2-3 fire cimbrisor salbatic
  • -sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de bors !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vanata impanata cu carne tocata