Bors de perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Bors de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • - 500 g carne toccata de vita;
  • - 1 cescuta cu orez;
  • - 2 oua;
  • - o ceapa uscata;
  • - 3-4 cepe verzi;
  • - marar si patrunjel verde;
  • - sare, piper.
  • Pentru bors:
  • - 2 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - o felie de telina;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 4-5 fire ceapa verde;
  • - 4-5 fire usturoi verde;
  • - 1 l bors;
  • - 200 ml suc de rosii;
  • - o cescuta cu orez;
  • - marar, patrunjel, leustean;
  • - 1 fir de menta proaspata;
  • - 2-3 fire cimbrisor salbatic;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

1. Se curata zarzavatul si se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare. Intr-o oala punem 2 l de apa si aducem la fierbere. In apa fierbinte se adauga zarzavatul: mai intai morcovul, pastarnacul, telina si ceapa uscata, lasam sa fiarba 15 minute si adaugam si ceapa si usturoiul verde tocat marunt. Se mai lasa la fiert inca 10 minute si se adauga orezul curatat si spalat si se mai lasa 15 minute.

2. Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare: se amesteca tocatura de vita cu ceapa uscata si verde tocate fin, orezul, marar, patrunjel, sare, piper si oua. Se omogenizeaza si se formeaza cu mana unsa cu ulei perisoarele.

3. Eu prefer sa fierb perisoarele separat, in alta oala, in apa cu sare, si abia apoi sa le introduc in ciorba. Asa le aleg doar pe cele care raman intregi.

4. Se fierbe si borsul separat.

5. Dupa ce am lasat si orezul sa fiarba adaugam in oala perisoarele fierte, sucul de rosii, borsul fierbinte, potrivim cu sare si piper si adaugam cimbrisorul.

6. Se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se opreste focul.

7. Se lasa 10 minute, iar apoi se adauga mararul, patrunjelul, leusteanul si menta tocate marunt.

8. Se poate servi cu smantana sau fara, dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise