1. Se curata zarzavatul si se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare. Intr-o oala punem 2 l de apa si aducem la fierbere. In apa fierbinte se adauga zarzavatul: mai intai morcovul, pastarnacul, telina si ceapa uscata, lasam sa fiarba 15 minute si adaugam si ceapa si usturoiul verde tocat marunt. Se mai lasa la fiert inca 10 minute si se adauga orezul curatat si spalat si se mai lasa 15 minute.
2. Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare: se amesteca tocatura de vita cu ceapa uscata si verde tocate fin, orezul, marar, patrunjel, sare, piper si oua. Se omogenizeaza si se formeaza cu mana unsa cu ulei perisoarele.
3. Eu prefer sa fierb perisoarele separat, in alta oala, in apa cu sare, si abia apoi sa le introduc in ciorba. Asa le aleg doar pe cele care raman intregi.
4. Se fierbe si borsul separat.
5. Dupa ce am lasat si orezul sa fiarba adaugam in oala perisoarele fierte, sucul de rosii, borsul fierbinte, potrivim cu sare si piper si adaugam cimbrisorul.
6. Se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se opreste focul.
7. Se lasa 10 minute, iar apoi se adauga mararul, patrunjelul, leusteanul si menta tocate marunt.
8. Se poate servi cu smantana sau fara, dupa preferinta.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii