autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de varza cu rata

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2017

Ingrediente
1 ratoi mare si frumos, 1 varza, 6 cepe, 4 gogosari, 4 morcovi, 1 kg rosii, 500 ml suc de rosii, 2 linguri.pasta de ardei, 300 ml bors, sare dupa gust, 1 legatura de leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai trag cateva clocote, se mai adauga bors si sare dupa gust si se mai trag doua trei clocote, dupa care se opreste focul si se presara leustean tocat.

Se serveste cu mamaliguta si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de varza cu rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Cluj

Varza de Cluj

Varza murata, daca este prea acra sau sarata, se spala bine din 1 sau 2 ape caldute si se stoarce

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de bruxelle

Varza de bruxelle

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura

2 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ratoi mare si frumos
  • 1 varza
  • 6 cepe
  • 4 gogosari
  • 4 morcovi
  • 1 kg rosii
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguri.pasta de ardei
  • 300 ml bors
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ficatei de pui cu legume si masline ank