autor:

Sim0na

» » Prajituri

Bougatsa - placinta cu vanilie

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Ingrediente
600 ml lapte, 200 gr zahar, 100 gr gris, 4 galbenusuri, 100 gr margarina rama, 12 foi de placinta, 1 esentă vanilie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s`a topit. Margarina am pus`o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine.
Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns`o pe toate marginile impaturite. Am uns o tava si am tapetat`o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min. Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa - placinta cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu capsuni

Prajitura fina cu capsuni

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Albusurile batute spuma cu putina sare,zahar,margarina la temperatura camerei iar la final se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

    Ce frumoase si dolofane hi,hi, plicurile tale...bune tre sa fie yumi,yumi !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 100 gr gris
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr margarina rama
  • 12 foi de placinta
  • 1 esentă vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce frumoase si dolofane hi,hi, plicurile tale...bune tre sa fie yumi,yumi !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere