autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Bounty

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 125 g unt la temperature camerei, 100 g zahar, 3 oua, 200 g faina, 3 linguri cacao, 3 linguri lapte, 1 lingurita plina praf de copt, , Sirop:, 2 linguri zahar, 100 ml lapte, , Crema de cocos:, 300 ml lapte, 2 linguri de gris, 100 g unt, 100 g zahar, 150 g nuca de cocos, , Glazura:,  200 g. ciocolata de lapte,  8 linguri frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat:



Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 de grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii).



Sirop:



Caramelizam zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.



Crema:



Laptele cu zaharul, grisul si untul il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si sa o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema.



Glazura:



Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca. Amestecam (eu adaug putina sare , aceasta intensifica aroma ciocolatei). Turnam peste blatul cu crema racit si intindem. Lasam la racit si cand glazura este rece, se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Bounty bars

Bounty bars

Intr-un vas amesteca nuca de cocos cu laptele parf si zaharul pudra.Adauga laptele condesat si amesteca

66 voturi    16 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 02 martie 2014

    Buna prajitura. Abia astept sa o fac.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt la temperature camerei
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  •  200 g. ciocolata de lapte
  •  8 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose cu biscuiti graham si branza