autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Bounty

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 125 g unt la temperature camerei, 100 g zahar, 3 oua, 200 g faina, 3 linguri cacao, 3 linguri lapte, 1 lingurita plina praf de copt, , Sirop:, 2 linguri zahar, 100 ml lapte, , Crema de cocos:, 300 ml lapte, 2 linguri de gris, 100 g unt, 100 g zahar, 150 g nuca de cocos, , Glazura:,  200 g. ciocolata de lapte,  8 linguri frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat:



Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 de grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii).



Sirop:



Caramelizam zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.



Crema:



Laptele cu zaharul, grisul si untul il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si sa o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema.



Glazura:



Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca. Amestecam (eu adaug putina sare , aceasta intensifica aroma ciocolatei). Turnam peste blatul cu crema racit si intindem. Lasam la racit si cand glazura este rece, se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bounty!

Bounty!

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi

7 voturi    10 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 02 martie 2014

    Buna prajitura. Abia astept sa o fac.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt la temperature camerei
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  •  200 g. ciocolata de lapte
  •  8 linguri frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec in trei culori