Bounty

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt la temperature camerei
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata de lapte
  • 8 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 de grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii).

Sirop:

Caramelizam zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.

Crema:

Laptele cu zaharul, grisul si untul il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si sa o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema.

Glazura:

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca. Amestecam (eu adaug putina sare , aceasta intensifica aroma ciocolatei). Turnam peste blatul cu crema racit si intindem. Lasam la racit si cand glazura este rece, se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise