autor:

Delicii Sanatoase

» » , , Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Bounty raw vegan

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2013

Ingrediente
- 300 gr nuca de cocos proaspata (aprox. 2 nuci de marime medie), - 100 gr caju crud, - 1/2 cana apa, - 50 gr ulei de cocos (presat la rece), - 100 gr miere, - 30 gr fulgi cocos uscati, , Invelis de ciocolata, - 1/2 cana unt de cacao topit, - 4 Lg miere (sau dupa gust), - 5-6 Lg cacao (sau dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Ador sa imi pun creativitatea la lucru in ceea ce priveste dulciurile raw vegane. Cateodata ma trezesc cu cate o idee, fac diverse combinatii in minte si apoi trec la treaba, ajustand pe parcurs.
Nu-mi iese intotdeauna din prima exact cum mi-am dorit, insa imi dau seama ce nu am facut bine si pot imbunatati data viitoare.
Asa s-a intamplat si in cazul retetei de bounty.

Inca mai este loc de imbunatatire (la metoda de invelire in ciocolata), insa din punct de vedere al gustului este DIVINA!
Reteta nu este complicata, insa trebuie sa recunosc ca e migaloasa. E bine sa alegi o zi libera cand vrei sa o incerci si sa te gandesti ca e in loc de meditatie.

Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii.
Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro, spalati cu apa calduta si apoi dati pe o razatoare cat mai fina. Mainile voastre vor fi foarte bine hidratate dupa ce veti face asta.
Cand desfaceti nuca incercati sa obtineti bucati cat mai mari pentru a va usura munca cand dati pe razatoare.

Apoi in blender puneti caju (pe care inainte il puteti lasa la inmuiat in apa timp de o ora) impreuna cu 1/2 cana apa. Procesati pana obtineti o crema fina si consistenta.

Transferati crema in robotul cu lama S si adaugati si restul ingredientelor:fulgii de cocos razuiti, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscati. Amestecati pana totul este bine omogenizat.
Daca nu aveti un robot puteti amesteca totul cu mana foarte bine.

Acum luati din compozitie si formati cu atentie batoane de dimensiunea dorita. Compozitia este destul de moale si nu foarte lipicioasa. Eu am ales sa le pun in forme de silicon si apoi am bagat in congelator timp de aprox 2-3 ore. Am intampinat putine dificultati la taierea batoanelor, deoarece au fost un pic sfarmicioase. Deci data viitoare am sa incerc sa formez batoanele cu mana.

Dupa ce le-ati lasat sa stea la congelator macar 2 ore, puteti pregati crema de ciocolata.
Tot ce trebuie sa faceti este sa topiti untul de cacao pe baie de aburi, il puneti intr-un bol, adaugati mierea si cacao si amestecati cu ajutorul unui tel pana totul este bine omogenizat. Va recomand sa adaugati mierea si cacaoa treptat si sa gustati pentru a obtine aroma preferata.
Lasati crema sa stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se intari un pic, apoi scoateti batoanele din congelator si inveliti-le bine in ciocolata.
Eu le-am pus pe o farfurie, insa daca aveti un de gratar din metal cred ca ar fi mai bine.

Lasati-le in congelator 30-40 min, apoi pot fi consumate sau puse in frigider, pentru a nu ingheta crema de cocos din interior.

Cu drag,
Valentina
DeliciiSanatoase.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Bounty raw vegan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper. Dupa ce

32 voturi    12 comentarii
1h
Retete vegetariene
Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza

6 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vladiana Vizi , 06 decembrie 2015

    continand miere, reteta nu e vegana ci vegetariana.

  • Fara foto

    Lacri Georgiana , 26 ianuarie 2014

    vai ,vai, vai,....... si cand ma gandesc ,la acele familii ,care nu au nici macar posibilitate sa faca un dulce cat de simplu ptr copilasii lor.....si alti asi cumpara ingrediente de pe net....cu sigurantza e f buna ,.....nu mi permit sa comentez la adresa prajituriii...care ,dupa mn e mai degraba un delicates nu o prajitura,

  • Fara foto

    Arthur Kirkosa , 23 noiembrie 2013

    vai ,vai, vai,....... si cand ma gandesc ,la acele familii ,care nu au nici macar posibilitate sa faca un dulce cat de simplu ptr copilasii lor.....si alti asi cumpara ingrediente de pe net....cu sigurantza e f buna ,.....nu mi permit sa comentez la adresa prajituriii...care ,dupa mn e mai degraba un delicates nu o prajitura,

    • Fara foto

      Mihaela Heredea Shady , 21 noiembrie 2013

      o minunatie de reteta dar putin cam scumpa :d

    • Fara foto

      Mira Sandu , 18 noiembrie 2013

      Avem oameni cu 7-800 lei salariu, cum să sacrifice unii aproape 100 de lei pentru un borcănel de ulei de nucă de cocos!? Cât despre caju...nu este natural...trebuie să fie procesat termic pentru a fi scos din coajă! Nucile sunt de 10 ori mai naturale şi sănătoase decât caju ăsta!

    • Fara foto

      Paula Moise , 17 noiembrie 2013

      Vreau si eu... Cine este cea mai harnicuta sa pregatesca si sa imi dea si mie... E o provocare. Nu?

    • roxi-roxi

      roxi-roxi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Ma bucur ca postati retete raw ! Felicitari!

    • Fara foto

      Florentina Vachente , 04 septembrie 2013

      vai ,vai, vai,....... si cand ma gandesc ,la acele familii ,care nu au nici macar posibilitate sa faca un dulce cat de simplu ptr copilasii lor.....si alti asi cumpara ingrediente de pe net....cu sigurantza e f buna ,.....nu mi permit sa comentez la adresa prajituriii...care ,dupa mn e mai degraba un delicates nu o prajitura,

    • Fara foto

      Valentina Savu , 03 septembrie 2013

      vai ,vai, vai,....... si cand ma gandesc ,la acele familii ,care nu au nici macar posibilitate sa faca un dulce cat de simplu ptr copilasii lor.....si alti asi cumpara ingrediente de pe net....cu sigurantza e f buna ,.....nu mi permit sa comentez la adresa prajituriii...care ,dupa mn e mai degraba un delicates nu o prajitura,

    • Fara foto

      Alina Anghel , 29 august 2013

      vai ,vai, vai,....... si cand ma gandesc ,la acele familii ,care nu au nici macar posibilitate sa faca un dulce cat de simplu ptr copilasii lor.....si alti asi cumpara ingrediente de pe net....cu sigurantza e f buna ,.....nu mi permit sa comentez la adresa prajituriii...care ,dupa mn e mai degraba un delicates nu o prajitura,

    • Fara foto

      diana , 28 august 2013

      de unde luam ingredientele?

    • Fara foto

      Matei Zoltan , 26 august 2013

      cred ca rezultatul obtinut este foarte bun , dar de unde ati avut unt de cacao , ulei de cocos presat la rece...., cred ca e putin fantezista reteta dvs.Probabil ca ati avut cumparate de "afara" cele mentionate anterior, ca eu intr-un oras mare din Romania nu am gasit asa ceva.Am mai avut un comentariu see you ceva timp inainte dar nu am primit nici un raspuns, oare de ce? Sa stiti ca nu sunt o circotase si nici GICA CONTRA.Multumesc ca ati avut rabdarea sa-mi cititi comentariu.

    • Fara foto

      Nicoiu Alexandra , 26 august 2013

      Bounty raw vegane.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • - 300 gr nuca de cocos proaspata (aprox. 2 nuci de marime medie)
  • - 100 gr caju crud
  • - 1/2 cana apa
  • - 50 gr ulei de cocos (presat la rece)
  • - 100 gr miere
  • - 30 gr fulgi cocos uscati
  • Invelis de ciocolata
  • - 1/2 cana unt de cacao topit
  • - 4 Lg miere (sau dupa gust)
  • - 5-6 Lg cacao (sau dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

7 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca postati retete raw ! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tăiţei de orez cu ton şi legume