autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Ingrediente
500 gr biscuiti simpli, 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor), 250 ml lapte dulce, 40 gr cacao neagra, 50 gr nuca de cocos, 50 gr unt, 3 linguri miere naturala, scortisoara macinata, 2 linguri rom condimentat, bombonele mici, colorate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.
Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.
Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.
Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.
Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de "modelabili". Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.
Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.
Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu aluat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bautura cu lapte si ovaz

Bautura cu lapte si ovaz

In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat,

0 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Nechita , 06 iulie 2015

    se gasesc la diverse magazine de menaj sau chiar online!:)

  • Fara foto

    Anne Mueller , 03 iulie 2015

    unde se poate cumpara form de braduti

  • Fara foto

    mia , 07 aprilie 2015

    Pai si de unde luam forma de bradut?...........

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 gr cacao neagra
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt
  • 3 linguri miere naturala
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri rom condimentat
  • bombonele mici
  • colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

mia

Pai si de unde luam forma de bradut?...........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta de morcovi