autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Braduti pentru mosu

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
1 ou mare, 75 gr. zahar praf, 225 gr. faina cernuta, 1 lingurita praf de copt fara varf, 150 gr. unt la temperatura camerei, vanile, , pentru glazura:, 1 lingura de suc de lamaie, 150 gr. zahar pudra, 1 albus de ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele.

Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu nimic.

Coaceti bradutii la 180 de gr. C in cuptorul preaincalzit 15~20 de minute.

Dupa ce se racesc complet bradutii, ii glazurati imitand decorul de pe bradul de craciun, ii dati in cuptorul inca cald si ii lasati acolo pana se usuca glazura complet, acesti braduti puteti sa-i pastrati intr-o cutie inchisa ermetic timp de 2~3 saptamani.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti pentru mosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec rapid

Chec rapid

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat; Se adauga faina si un praful de copt si se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare frumosi

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    arata super,felicitari.

  • Fara foto

    maria mihalache , 02 mai 2010

    Foarte frumosi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Tare daraguti si noi am facut braduti pt mos, dar si alte figurine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte frumosi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Reusiti. Felicitari! La anul am sa-ti fur stilul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Un deliciu...Ce noroc pe Mosu....

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      sunt deosebiti !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Foarte frumos prezentat,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Anastasia, foarte frumosi braduti! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • 75 gr. zahar praf
  • 225 gr. faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt fara varf
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • vanile
  • pentru glazura:
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 albus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumosi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason