Laşi 2 l de lapte la prins, adica nefiert îl pui la cald să se "strice", să se acrească.
Fierbi alţi 2 l şi îi torni peste cel prins şi amesteci uşor.
Se va aduna brânza pe care o iei cu o paletă si o pui într-o strecurătoare peste care ai pus tifon(sau altă pânză rară).Sita o pui deasupra unui vas care să colecteze zerul. Laşi să se scurgă şi vei obţine o brânză pe care o poţi consuma ca atare sau poţi pregăti diverse preparate.
Pe la noi, zerul se acreşte cu lapte covăsât, se pune în pături şi se lasă până a doua zi . Astfel devine acrişor si facem ciorbă de salată cu el. Suntem învăţăţi cu zer de oaie, dar "la criză" merge şi de vaci. În satul de unde vin, lângă Blaj, vara e "bătaie" să procuri zer pe care îl punem în sticle de plastic în pivniţă şi iarna îl folosim la ciorbe.
Brănza din fotografie e din seara asta, până mâine se mai scurge.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii